PRM / Ka’ du redde liv?

12. oktober 2018 14:43 | Af: Ritzau Info
 

Hjerteforeningen markerer i Fårup Sommerland i efterårsferien den internationale hjertestarterdag med aktiviteter for hele familien.

Pressemeddelelse fra Hjerteforeningen

Tag børn og bedsteforældre med, når der i Fårup Sommerland bliver sat fokus på hjertestart. Prøv genoplivning på en dukke, få evt. en genoplivningsdukke med hjem, prøv en hjertestarter, test din viden om hjertestop med en quiz og få en snak om genoplivning.

Det sker alt sammen i Fårup Sommerland den 16. oktober, hvor den internationale hjertestarterdag bliver markeret med aktiviteter over hele landet.

– Hurtig hjælp ved et hjertestop er afgørende for chancen for at overleve og overleve til et godt liv. Vi ved, at hvis et vidne til et hjertestop træder til og yder livreddende førstehjælp, øges chancen for at overleve med helt op til tre gange. I dag overlever ca. 10 procent et hjertestop – det kan vi gøre bedre ved at træde til med hjælp, siger Hanne Balle, rådgivningsleder og ansvarlig for genoplivningsområdet i Hjerteforeningen og fortsætter:

– Jeg vil derfor opfordre alle generationer til at besøge Hjerteforeningens stand den 16. oktober og få viden om hjertestop og genoplivning.

Program for Hjertestarterdagen i Fårup Sommerland
Tid: kl. 11.00-14.00
Sted: Fårup Sommerland. Pirupvejen 147, 9492 Blokhus
Hjerteredderkursus – gratis 30 minutters introkursus i genoplivning
Hvis du kommer forbi, kan du også høre mere om Hjerteforeningens Giv Liv projekt og gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters introkursus i genoplivning. Tilmelding til kurserne sker på hjerteforeningen.dk/givliv

De gratis 30 minutters introduktionskurser i genoplivning sponseres af Østifterne og er udviklet i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning.

Læs mere om hjertestop og hjertestart på www.hjerteforeningen.dk

Foto: Hjerteforeningen.

Fakta om hjertestarterdagen
Dansk Råd for Genoplivning (DRG) og Trygfonden står bag den årlige Hjertestarterdag, som har til formål at minde danskerne om, at det er vigtigt at træde til, hvis de er vidne til et hjertestop. Hjertestarterdagen afholdes hvert år i uge 42 i hele landet.

Mere viden
Kontakt rådgivningsleder Hanne Balle for mere viden og udtalelser om hjertestop og genoplivning på mobil: 51 53 60 53, mail: hballe@hjerteforeningen.dk

Skriv til Hjerteforeningen på givliv@hjerteforeningen.dk, hvis du ønsker mere viden om hjertestop eller Hjerteredderkurser – 30 minutters intro i genoplivning.

Fakta om hjertestop og genoplivning
· Hvert år rammes ca. 4.000 danskere af hjertestop uden for hospitalet. Det svarer til 11 personer om dagen.

· Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 10 %.

· Bliver du ramt af hjertestop, er din chance for at overleve afhængig af, om et menneske omkring dig griber ind, ringer 1-1-2 og yder genoplivning. Hvis der ikke er nogen vidner, der træder til, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis et vidne træder til og yder genoplivning, overlever 1 ud af 8.

· Chancen for at overleve et hjertestop uden for hospital firdobles, hvis vidner træder til med genoplivning.

· De fleste personer får varige skader eller dør, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. Efter ca. 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade og for hvert minut, der går uden genoplivning,falder chancen for at overleve med ca. 10 %.

· Personer med hjertestop, der modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden for 3-5 minutter, har en sandsynlighed helt op på 50-70 % for at overleve.

· Næsten 3 ud af 4 hjertestop sker i private hjem og her overlever kun 7 % et hjertestop. Derimod overlever 22 % et hjertestop, hvis det sker uden for hjemmene. Det er altså vigtigt, at langt flere borgere kan træde til – ikke mindst i hjemmene, hvor chancen for at overleve er stærkt nedsat.

· 76 % af dem, der overlever et hjertestop og var i arbejde før hjertestoppet, vender tilbage til arbejdsmarkedet. Dem, der modtager genoplivning fra vidner, har ca. 40 % større chance for at vende tilbage til deres job sammenlignet med dem, der ikke får denne hjælp fra vidner.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ka-du-redde-liv?releaseId=13562342

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu