ANNONCE

PRM / Kåre Johannessen skriver om magt og mennesker i middelalderen

5. marts 2020 08:31 | Af: Ritzau Info
 

Den folkelige historiker Kåre Johannessen, der er kendt for sin evne til at formidle historien, så menigmand lader sig rive med, er klar med et ambitiøst værk om Danmarks middelalder. Læserne bliver underholdt med fortællinger om alt fra ridderne til seksualitet og humor.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

Kåre Johannessen har altid selv holdt af den gode historie og opdagede ret tidligt, at de bedste historier findes i historien. De mange kilder om fortidens magtkampe, lovsamlinger og hverdagsberetninger rummer et væld af sjove og underfundige historier fra datidens virkelige verden. Og fortiden er vigtig, skriver han i sit forord. Men kun, hvis den bruges til at forme fremtiden!

Og da det er nutidens mennesker, der skal være med til at forme fremtiden, så giver det mening at læse Magt og mennesker i middelalderen og blive klogere på, hvad der foregik i Danmark i perioden fra 1000-tallet til midten af 1500-tallet. Kåre Johannessen giver venlig håndsrækning til at få styr på Svend, Knud og Valdemar og mordet i Finnerup lade.

I Middelalderen krævede magten en mere håndfast hånd end i dag. Der var ikke langt fra mildhed til svaghed i middelalderen. Det moderne menneske kan godt tillade sig at hente inspiration fra de gamle, sværdsvingende voldspsykopater, som Kåre Johannessen bramfrit kalder middelalderens riddere, der selvfølgelig også beskrives i bogen:
“Vi skal ikke fare rundt og banke hinanden i skallen med store sværd; men hvis vi kan overføre deres kamplyst, mod, offervilje og stålsatte ihærdighed til en kamp mod vor egen tids drager (klimaforandringer, neo-fascisme osv.) kan vi sagtens tillade os at hente inspiration fra datiden,” forklarer Kåre Johannessen.

Magt og mennesker i Danmarks middelalder udkommer d. 12. marts 2020, hvilket markeres med en reception hos Arnold Busck, Købmagergade, Kbh. Fra kl. 15.30 -17.30 er det muligt at opleve Kåre Johannessen fortælle spændende og underfundige historier i butikken.

Kåre Johannessen deltager også på Historiske Dage i Øksnehallen i weekenden d. 21.- 22. marts.

Fakta om bogen:

Titel: Magt og mennesker i Danmarks middelalder
Forfatter: Kåre Johannessen
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740658514
Sidetal: 366
Vejl. pris: 349,95 kr.
Udkommer d. 12. marts 2020

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kare-johannessen-skriver-om-magt-og-mennesker-i-middelalderen?releaseId=13589347

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu