ANNONCE

PRM / Kåring: Blue Ocean Robotics er den næste unicorn

10. marts 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Den prisbelønnede danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics med speciale i servicerobotter til de professionelle marked, er netop kåret som en af de 10 mest lovende teknologivirksomheder i Danmark af det internationale analysehus Tracxn. Titlen som “Minicorn” er en videreudvikling af betegnelsen unicorn (enhjørning), som blev opfundet af investoren Aileen Le som en betegnelse for privatejede iværksætterselskaber med en milliardværdi i dollars. Med en stejl vækst og en værdiansættelse på nu 800 millioner kroner er Blue Ocean Robotics godt i gang med at realisere et kolossalt globalt potentiale på markedet for servicerobotter.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Odense-firmaet Blue Ocean Robotics stikker op i mængden i en screening af Danmarks 2500 teknologi-iværksættere. Sammen med ni andre stærke danske teknologivirksomheder bliver servicerobot-venturefabrikken udpeget som et selskab, der er værd at følge tæt. Blue Ocean Robotics er nemlig blevet en del af den såkaldte Soonicorn Club: Top Tech Startups In Denmark To Watch Out For. Bag kåringen står et af verdens største analysehuse Tracxn, hvis 750 ansatte hvert år screener 800.000 selskaber globalt, og gennem nåleøjet kom således Blue Ocean Robotics. Tracxn hjælper således internationale investorer med at identificere de mest lovende virksomhedsinvesteringer på globalt plan.

Det er langt fra første gang, robotfirmaet, der blev stiftet i 2012, vinder hæder for sine meritter. Alene i 2019 gik selskabet af med sejren i den prestigefyldte internationale robotpris IERA Award, modtog Technology Denmark’s Virksomheds-Pagt pris og fik desuden sin tredje Gazellepris i træk samt en finalist-placering i konkurrencen om at blive Årets Robotvirksomhed.

CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, er glad for anerkendelsen fra Tracxn som Minicorn:

“Den nye titel er en glædelig cadeau til vores medarbejdere og alt det hjerteblod, de dedikerer til at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes, og vi er samtidig også enormt stolte af at bringe robotter på markedet, som ikke bare er med til at løse verdens problemer med global opvarmning og bekæmpelse af multiresistente bakterier og vira som eksempelvis coronavirus, men som også i en forretningssammenhæng er en god investering for vores ejere,” konstaterer Claus Risager.

Automatiseret service i mange brancher

En af investorerne bag Blue Ocean Robotics er ikke spor overrasket over kåringen som “Minicorn”. Lars Tvede er meget imponeret af udviklingen i Blue Ocean Robotics.

Firmaet udvikler sig med rivende hast og har en gigantisk mulighed fremover. Faktisk er det i mine øjne nu en klar kandidat til at blive unicorn, dvs. over en milliard dollars værd. Og ligeledes bidrager firmaet efterhånden meget væsentligt til at udvikle den spændende robotklynge i Odense, siger Lars Tvede, der som investor er meget optaget af at spotte supertrends.

At robotudviklingen har fokus på at automatisere serviceopgaver er en stærk trend på markedet. Staben i Blue Ocean Robotics, der i alt tæller over 100 ansatte er beskæftiget med netop at udvikle, producere, markedsføre, sælge, levere og supportere robotventurefabrikkens forskellige servicerobotter. Tilsammen udgør produktpaletten et iøjnefaldende vækstpotentiale inden både sundhedssektor, hospitality, byggeri og landbrug.

Desinfektions-robotterne fra datterselskabet UVD Robots er eksempelvis allerede på markedet i 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier, vira og andre skadelige mikroorganismer. Lige nu er robotterne blandt andet på overarbejde i Asien for at forebygge smittespredning i relation til den aktuelle coronavirus.

Den unikke telepresence-teknologi i robotten Beam bidrager til bedre kommunikation, social inklusion og klimaforbedringer.

Robotter til brug i minkbranchen er Blue Ocean Robotics også involveret i. Det foregår i et samarbejde med Hedensted-Gruppen. Det drejer sig om fodringsrobotten HG Robo Feeder, der kan sikre, at Danmark kan bevare sin førerposition inden for minkavl trods danske lønninger. Markedets respons på produktet indikerer, at allerede om fem år bliver mindst halvdelen af de danske mink fodret med HG Robo Feeder.

I selskabet PTR Robots baner ny innovativ teknologi vejen for et sundere arbejdsmiljø i sundhedssektoren med en robot, der hjælper personalet med både at forflytte og genoptræne patienter.

Robot Venture Factory

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags – en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Kontakt:

CEO Claus Risager tlf.: +45 2510 5431 email: cr@blue-ocean-robotics.com

CEO Malene Grouleff tlf.: 28915809 email: malene@grouleff.it

PR & Marketing Manager Merima Cikotic tlf.: +45 71 99 56 06 email: mc@blue-ocean-robotics.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/karing-blue-ocean-robotics-er-den-naeste-unicorn?releaseId=13589624

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu