ANNONCE

PRM / Kære regering: Her er jeres tjekliste om dyrevelfærd og klima

7. juni 2019 13:42 | Af: Ritzau Info
 

Sent onsdag aften blev det afgjort, at Danmark får en ny regering i næste valgperiode. Politikerne har givet løfter om at forbedre dyrevelfærden inden folketingsvalget, og derfor minder vi dem om at tænke dyrene ind i regeringsgrundlaget.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Med 25,9 procent af stemmerne blev Socialdemokratiet det største parti til onsdagens Folketingsvalg og endte derfor med sejren sammen med resten af rød blok. I valgperioden har flere partier i rød blok fremsat forslag om forbedret dyrevelfærd, men uden et flertal bag sig. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse nu den nye regering til at tage revanche og sætte den grønne omstilling højere op på dagsordenen, end vi har oplevet de foregående fire år.

“I Dyrenes Beskyttelse håber vi, at de kommende år vil byde på forbedringer af dyrevelfærden i Danmark. Derfor har vi en række konkrete forslag til, hvordan regeringen kan forbedre forholdene for husdyr og familiedyr, indrette fødevareproduktionen og -forbrug til at blive mere bæredygtigt og styrke biodiversiteten,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Forslagene omkranser både klima, biodiversitet og dyrevelfærd, fordi de alle har naturlighed og balance mellem miljø og dyr i højsædet. Læs mere om hvert forslag i faktaboksen.

Omlæg til bæredygtig produktion og forbrug

Overordnet set peger Dyrenes Beskyttelse på den økologiske produktion som den mest bæredygtige fremgangsmåde til at sikre både god dyrevelfærd, et miljø i balance og øget biodiversitet. Produktionen skal dog fortsat være i udvikling og kombineres med skovlandbrug, mere planteproduktion og skånsom dyrkning af jorden.

“God dyrevelfærd bør være en naturlig og fuld integreret del af fødevareproduktionen, og en helt afgørendeforudsætning for at tale om bæredygtighed. Produktion af fødevarer, hvor der indgår dyr, skal derfor altid indrettes, så der bliver taget udgangspunkt i dyrenes natur, deres behov og det faktum, at dyr er følende og sansende væsener,” siger Britta Riis.

En bæredygtig fødevareproduktion skal udover god dyrevelfærd også være klimavenlig og tage hensyn til biodiversitet, miljø og natur. Fire FN-rapporter om fremtidens fødevareforsyning peger alle på økologi som en væsentlig del af løsningen på at sikre bæredygtighed. I økologisk produktion er der en naturlig balance mellem antallet af dyr og den jord, som er til rådighed.

Dyrenes Beskyttelse mener, at der bør sættes et mål om, at økologien udgør mindst 30 procent af det danske landbrugsareal i 2030.

[FAKTABOKS]: Den kommende regerings tjekliste

Dyrenes Beskyttelse har lavet nedenstående punkter til den kommende regering. Klik for at læse detaljerne:

Kontakt:

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kaere-regering-her-er-jeres-tjekliste-om-dyrevelfaerd-og-klima?releaseId=13574925

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu