PRM / Kampagne: Flere ledige skal have et uddannelsesløft

16. maj 2018 11:32 | Af: Ritzau Info
 

Kampagne skal være med til at få flere ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse til at tage en erhvervsuddannelse.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

For få ledige benytter i dag muligheden for at tage en erhvervsuddannelse, mens de er på dagpenge. En ny kampagne, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering lancerer onsdag, skal udbrede kendskabet til uddannelsesløft – fra ufaglært til faglært.

Ledige på dagpenge har siden 2015 haft mulighed for at tage en erhvervsuddannelse som voksen og blive faglært som et led i beskæftigelsesindsatsen. Der er i 2018 afsat 100,4 millioner kroner til at give ufaglærte ledige og ledige med en forældet uddannelse et uddannelsesløft.

Udfordringen er, at der fortsat er for få, der benytter sig af muligheden for at få et uddannelsesløft på dagpenge. En ny kampagne uddannelsesløft.nu skal derfor udbrede kendskabet til ordningen både blandt ledige og jobcentre og give inspiration til, hvordan man kan løfte sig fra ufaglært til faglært.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Det går godt i dansk økonomi. Beskæftigelsen aldrig har været højere og er først og fremmest drevet af en stor jobfremgang i den private sektor. Alene siden sommeren 2015, hvor regeringen trådte til, er der blevet skabt 129.300 flere private jobs. Det har givet et ekstra pres på arbejdsmarkedet, og flere virksomheder melder, at de har sværere ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Derfor er regeringen meget optaget af, at vi får løftet uddannelsesindsatsen for ledige med færrest kompetencer, så de oparbejder de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger.

– Jeg forventer, at vi med kampagnen får sat ekstra spot på de gode muligheder, der er i beskæftigelsesindsatsen for at ledige kan tage en faglært uddannelse. Erhvervsskolerne starter nye hold op efter sommerferien, så det er nu, der skal handles og vælges retning. Her spiller landets jobcentre en central rolle, for det er dem, der skal hjælpe ledige godt i gang med et uddannelsesløft.

Kampagnen er bygget op omkring en kampagneside, der giver et overblik over, hvilke muligheder der er for at tage en erhvervsuddannelse som voksen, og som også indeholder en række film med folk, der har taget et uddannelsesløft. Den udspringer af aftalen om initiativer til afhjælpning af rekrutteringsudfordringer fra november 2017.

Læs mere på kampagnen på uddannelsesløft.nu

Læs aftalen om initiativer til afhjælpning af rekrutteringsudfordringer her

Fakta om uddannelsesløftet
Uddannelsesløft er en mulighed for dagpengemodtagere over 30 år, som ønsker at tage en erhvervsuddannelse som voksen. Formålet med uddannelsesløftet er at give ufaglærte ledige og faglærte ledige med en forældet uddannelse et tilbud om at blive faglært. Et uddannelsesløft betyder, at ledige enten kan tage en erhvervsuddannelse eller et trin i en erhvervsuddannelse.

Der er afsat 100,4 mio. kr. i 2018, der er fordelt som tilsagn til kommunerne i januar 2018.

Når ledige er under uddannelse, modtager de ikke SU, men derimod 80 procent af deres nuværende dagpengesats. De har mulighed for at låne op til den tidligere dagpengesats. Hvis uddannelsen er målrettet et område, hvor der er mangel på arbejdskraft, modtager de i stedet 100 procent af deres tidligere dagpengesats. Uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft, fremgår af en positivliste.

Ledige kan starte på en uddannelse allerede fra første ledighedsdag og som udgangspunkt skal uddannelse være gennemført inden for den lediges dagpengeperiode.

Uddannelsesløftet er et led i beskæftigelsesreformen og trådte i kraft i 2015.

Læs mere og find positivlisten her.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kampagne-flere-ledige-skal-have-et-uddannelsesloft?releaseId=12833610

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu