PRM / Kampagne: Sænk farten – før det er for sent

12. april 2018 09:36 | Af: Ritzau Info
 

I de kommende uger vil bilisterne møde store skilte langs vejen, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen. Haderslev Kommune sætter sammen med Rådet for Sikker Trafik fokus på høj fart.

Pressemeddelelse fra Haderslev Kommune

“Sænk farten – før det er for sent”, står der på de skilte, der netop er sat op ved en række veje i hele Haderslev Kommune.

Og dét med at sænke farten er præcis, hvad mange borgere siger, når de kontakter Haderslev Kommune, fordi de er bekymrede for, at der skal ske noget alvorligt på grund af bilisters høje hastigheder.

Selv om der de seneste år er sket store forbedringer for trafiksikkerheden og færre bliver dræbt, så sker der stadig ulykker på grund af høj hastighed – eller ulykker, hvor høj hastighed har været medvirkende til, at et uheld blev til en ulykke.

Ifølge tal fra Vejdirektoratet er der i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene blevet kørt for hurtigt i forhold til fartgrænsen eller vejr- og vejforholdene

I de seneste fem år har fire personer mistet livet i en ulykke på landevejene i Haderslev Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi bakker op om kampagnen med en fartkontrol frem til den 29. april.

Kontakt:

Mette Jannsen, trafikplanlægger, telefon 74 34 22 18.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kampagne-saenk-farten—for-det-er-for-sent?releaseId=12636973

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu