PRM / Kan skilsmissestatistikken virkelig fortælle os hvilken årstid det er?

12. september 2018 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Sommerferien er slut, og efter sigende skulle det resultere i et boom af skilsmisser.

Pressemeddelelse fra CoPilots

Det siges, at mange ægtepar opgiver hinanden i sommerferien og i julen. Men er perioderner, der skal samle familien, dér, hvor flest opgiver ægteskabet?

Louise Lisner, kommunikationsansvarlig hos skilsmisse app’en CoPilots, fortæller om de danske skilsmissetal:

– Ser vi på 2017 var gennemsnittet 1264 skilsmisser pr. måned. I marts topper antallet med 1724 skilsmisser, mens december derimod havde det laveste antal skilsmisser med kun 686 skilte par. Det er en naturligt at antage, at selvom vi freder december måned for familiens skyld, så opdager nogle par alligevel, at julen som hjerternes fest ikke længere lever op til forventningen om det lykkelige ægteskab. Marts måned er så dér, hvor den endelige skilsmisse indgås og kan læses i statistikken. Ligeledes peger de 1617 skilsmisser, som oktober måned bød på, på en endelig skilsmisse i kølvandet på sommerferien.

Louise Lisner fortsætter:

– Vi ser det også i vores app. Allerede under sommerferien har vi en betydelig vækst, der adskiller sig fra årets andre måneder. Mange par downloader app’en inden selve skilsmissen for at forberede sig på, hvordan man bedst muligt etablerer et samarbejde som skilsmisseforældre.

Skilsmisseforældre ændrer adfærd i kølvandet på sommerferien

Louise Lisner fortæller, at allerede skilte forældre ændrer adfærd efter ferien.

– Vi ser, at de eksisterende skilsmisseforældre øger samarbejdet i app’en efter ferieperioder. Der bliver delt flere billeder af børnene, og flere aftaler sættes i system med CoPilots. Jeg vurderer, at det er ferien, der giver ny energi. Man starter så at sige på en frisk og giver den en ekstra skalle med at få struktur på hverdagen og samarbejdet mellem barnets 2 hjem, fortæller Louise Lisner.

Skilsmissestatistikken afspejler både årstid og samfund

2017 var med 15169 skilsmsisser det år med den laveste skilsmisseantal siden 2011. Da det i 2013 blev muligt at lade sig skille med NemId og finanskrisen derudover langsomt ebbede ud, så vi en eksplosion i skilsmisser. Finanskrisens dårlige økonomi havde slidt på mange ægteskaber, men mange var nødsagede til at blive sammen pga. dårlig økonomi. NemIds hurtige skilsmisser sammenlagt med en økonomi i bedring resulterede i det hidtil højeste antal årlige skilsmisser med hele 19.387 skilsmisser i 2014.

– På den måde kan skilsmissestatistikken afspejle både årstid og samfundstendenser, afslutter Louise Lisner.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kan-skilsmissestatistikken-virkelig-fortaelle-os-hvilken-arstid-det-er?releaseId=13517207

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu