PRM / Kan skolehjem gøre erhvervsuddannelser attraktive?

13. september 2018 10:20 | Af: Ritzau Info
 

Skolehjem kan være nøglen til at få flere elever på erhvervsuddannelserne, men udsigterne kan være lange. EUC Lillebælt kiggede derfor efter alternative løsninger.

Pressemeddelelse fra Mobilhouse A/S

Regeringens udspil til en styrkelse af erhvervsuddannelserne siges at indeholde en pulje penge til at bygge skolehjem, men vil det være noget, der kan være med til at fastholde elever?

Ifølge en analyse fra Rambøll/Quartz er muligheden for at bo på skolen med til at fastholde elever i deres uddannelse til gavn for alle parter. De vil opnå en større tilknytning til skolen og en styrket relation til de andre elever, undervisere og vejledere. Det er nødvendigt især i yderområderne, hvor der eller er stort frafald af elever på baggrund af bl.a. afstand til uddannelsesinstitutionen.

Erhvervsskolerne peger i undersøgelse på, at tydeligere kriterier for oprettelse af skolehjem vil hjælpe flere uddannelser til at få etableret skolehjem.

Et skolehjem i moduler

Udfordringen er, at byggeri kan tage lang tid fra pengene er bevilliget, projektet er planlagt og går i udbud til byggeriet startes at skolerne står med det endelige resultat og eleverne kan flytte ind.

Derfor kigger flere efter alternative løsninger. En af dem er EUC Lillebælt, som har brug for mere værelseskapacitet til deres mange elever, der rejser til skolen fra hele Danmark. I stedet for at leje hotelværelser, kiggede EUC på permanent modulbyggeri:

– Det er et spændende og anderledes koncept vi har valgt, det løser vores tidsplan og vi glæder os til at se de kommende elever fylde rammerne ud præcis som på det nuværende skolehjem udtaler EUC Lillebælt.

Mobilhouse, der er leverandør er også glad for projektet.

-Vi har gennem længere tid bygget studieboliger, så et skolehjem lå lige for. Vi er glad for at kunne levere et godt solidt produkt der kan sammenlignes 100% med traditionel byggeri, så vores kunde kan løse sit værelsesbehov inden for få måneder fortæller adm. direktør Benny Møller.

EUC Lillebælt får leveret 47 værelser samt opholdsrum, som kan tages i brug i december 2018.

Modulbyggeri er således en oplagt mulighed, når erhvervsskolerne skal kigge sig om efter muligheder for etablering af skolehjem. Det er miljøvenligt, lever op til regler om permanent byggeri og kan leveres relativt hurtigt.

Kontakt:

Adm. direktør Benny Møller tlf.: 20 20 62 66 email: bm@mobilhouse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kan-skolehjem-gore-erhvervsuddannelser-attraktive?releaseId=13548105

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu