ANNONCE

PRM / KGL Xtra – Det Kongelige Teater flytter hjem i stuen i coronaens tid

13. marts 2020 17:00 | Af: Ritzau Info
 

Det Kongelige Teater lancerer i dag en ny, hastigt improviseret hjemmeside, hvor teatret vil forsøge at underholde, informere og interagere med danskerne, mens teatrets huse er lukket ned – og danskerne er med til at bestemme, hvad det skal indeholde

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teaters medarbejdere har som mange andre fået besked på at arbejde hjemmefra de næste uger. Derfor kan vi ikke spille forestillinger, som vi plejer.

Men vi vil gerne fortsætte med at bidrage til at inspirere, underholde og bevæge danskerne, hvis vi overhovedet kan.

“Vi tror på, at kunsten kan have en rolle at spille for mennesker, når alting er anderledes, end det plejer at være. Vores medarbejdere har lyst til at bidrage, hvor de kan, og når de ikke kan gøre det, som vi plejer, så prøver vi at gøre noget andet. Derfor lancerer Det Kongelige Teater i dag KGL Xtra – et nyt gratis univers på Det Kongelige Teaters hjemmeside, hvor teatrets kunstnere vil vise, hvad de laver, mens de ikke kan komme på scenen. Det er helt nyt land for os, så vi håber på, at publikum har lyst til at tage på en opdagelsesrejse sammen med os, og så får vi at se, hvad det kan,” udtaler Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teater inviterer også Danmarks befolkning til at henvende sig til teatret på det nye site med forslag og idéer, hvis der er noget, man gerne vil se i denne usædvanlige tid, hvor der mere end nogensinde er brug for den ro, refleksion og inspiration, kunsten kan give. Det kan være alt fra musik, historier, arbejdsdemonstrationer til sange eller danse, som man kan synge med på og bevæge sig til derhjemme – alene eller samme med familien.

Hvis man har en idé til noget, man gerne vil have demonstreret eller fortalt, kan man sende en mail til xtra@kglteater.dk

Som det første tilbyder KGL Xtra en dugfrisk lydoptagelse, som Danmarks Radio nåede at lave af Monterverdis opera Orfeus tirsdag d. 10. marts – den sidste opførelse af Orfeus, før teatret måtte lukke ned for en tid.

Orfeus rummer noget af historiens smukkeste og mest hjerteskærende musik, og den handler om, hvordan kunsten og håbet kæmper med fortvivlelsen og døden.

Det Kongelige Teater håber, at mange vil tage imod dette tilbud og finde glæde, ro og inspiration i Monteverdis musik, som teatrets kunstnere, orkestret Concerto Copenhagen, Danmarks Radio, Dansk Skuespillerforbund og Dansk Musikerforbund har indgået en aftale om, at vi kan give danskerne gratis adgang til.

“Da Det Kongelige Teater i disse tider ikke kan møde publikum i vores huse, som vi plejer, vil vi med KGL Xtra i endnu højere grad gøre brug af de digitale redskaber til at underholde, informere og interagere med alle i Danmark, så alle kan få adgang til scenekunsten hjemme i stuerne i denne usædvanlige tid,” udtaler Magnus Restofte, kommunikationsdirektør på Det Kongelige Teater.

Se KGL Xtra HER

Kontakt:

Kommunikationsdirektør Magnus Restofte tlf.: +45 31 70 10 10 email: mres@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kgl-xtra-det-kongelige-teater-flytter-hjem-i-stuen-i-coronaens-tid?releaseId=13589978

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu