PRM / Kina og Danmark sammen om at fremme digitalisering

20. juni 2018 11:12 | Af: Ritzau Info
 

Som et led i det maritime myndighedssamarbejde mellem Danmark og Kina afholder Søfartsstyrelsen og China Maritime Safety Administration i disse dage et fælles seminar i Kina om e-navigation.

Pressemeddelelse fra Søfartsstyrelsen

Konkrete erfaringer fra danske og kinesiske e-navigationsinitiativer er udgangspunktet for det dansk-kinesiske seminar. Seminaret, der løber over tre dage, vil også berøre emner som autonome skibe og maritime myndigheders rolle i forhold til digitalisering.

“Kina er en vigtig samarbejdspartner inden for den digitale dagsorden, herunder globale e-navigations-løsninger. Det dansk-kinesiske myndighedsarbejde er et stærkt redskab, som giver os gode muligheder for at udveksle viden og erfaringer,” siger Bjørn Borbye Pedersen, Kontorchef i e-navigation, Søfartsstyrelsen.

“Vi har netop udvidet vores samarbejdsaftale om e-Navigation med Sydkorea og Sverige, til også at inkludere Kina, så besøget kommer også på et virkelig godt tidspunkt.”

En lang række repræsentanter fra China Maritime Safety Administration vil deltage i seminaret. Desuden vil repræsentanter fra China Shipbuilding Information Center, China Classification Society og relevante forskningsinstitutioner deltage.

Seminaret er et led i Søfartsstyrelsens myndighedssamarbejde mellem Danmark og Kina, som gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kina-og-danmark-sammen-om-at-fremme-digitalisering?releaseId=13090554

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu