ANNONCE

PRM / Kirkens Korshær stemmer dørklokker på nettet i år!  

16. november 2020 07:30 | Af: Ritzau Info
 

Hensynet til indsamlere og dem, der støtter arbejdet for samfundets mest udsatte, har i år fået Kirkens Korshær til at nytænke landsindsamlingen, som for første gang bliver 100 procent digital.  

 

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

Søndag den 22. november skulle tusinder af frivillige have gået fra dør til dør, for at samle ind til de allersvageste i Danmark, når Kirkens Korshær holdt sin årlige landsindsamling. Men hensynet til både indsamlere og danskerne bag dørene, har fået Kirkens Korshær til at tænke i andre baner.

Derfor bliver landsindsamlingen for første gang gjort 100 procent digital, og de fysiske indsamlingsbøsser er lagt på hylden og skiftet ud med Facebook fundraisere, donationer på hejmforhjemløse.dk og på MobilePay.

– Beslutningen om at digitalisere indsamlingen blev truffet på baggrund af de kedelige omstændigheder verden og Danmark lige nu er underlagt, fortæller chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen og peger på, at det dog også har mange positive sider:

– På mange måder er det blevet nemmere at hjælpe som digital indsamler. Man kan sidde derhjemme i trygge rammer og på få minutter gøre en forskel for hjemløse og udsatte i Danmark. Det håber vi på, at mange vil gøre – hjælpe med at samle ind til alle dem som ikke har et hjem – så vi i Kirkens Korshær kan fortsætte med at være hjem for hjemløse.

Tænd et digitalt lys for hjemløsheden

Som startskud på landsindsamlingen tænder Kirkens Korshær igen i år lys for Danmarks hjemløse – og alle kan være med. For også lystændingen vil i år foregå digitalt.

Kirkens Korshærs facebookside, vil der mandag den 16. november blive tændt et lys for socialt udsatte, hjemløse, fattige og ensomme. Et lys, som alle kan dele og være med til at sprede.

Derudover opfordrer Kirkens Korshær alle til at tænde et lys og dele det å de sociale medier under #hjemforhjemløse. Håbet er, at det digitale lys, vil lyse op i danskernes newsfeeds og skabe opmærksomhed på de mange mennesker, der ikke har et sted at kalde hjem.

Man kan hjælpe med at samle ind ved at starte en indsamling på facebook
– se hvordan på hjemforhjemløse.dk

Man kan også donere på MobilePay 44020 eller sende ‘hjemløse’ til 1231 (200,-).

FAKTA: Kirkens Korshærs sociale arbejde

  • Kirkens Korshær er til stede i 27 byer med socialt arbejde (herberger, varmestuer, natcaféer mv.), hvor hjemløse, fattige og udsatte mennesker blandt andet kan få en seng at sove i, et måltid mad og et bad.
  • Kirkens Korshær har aktuelt børne- og familiestøttende arbejde med kontakt til over 1000 familier i ni byer.
  • Derudover driver Kirkens Korshær bl.a. sundhedsrum, beskæftigelsesindsatser, socialøkonomisk virksomhed, skæve boliger og samtaletjeneste

Kontakt:

Pressechef Jeanette Ellen Bauer tlf.: 52881800 email: j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kirkens-korshaer-stemmer-dorklokker-pa-nettet-i-ar-?releaseId=13604301

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu