ANNONCE

PRM / KL: Udligningsaftalen er en forudsætning for, at vi kan hjælpe med til at få samfundet videre

23. april 2020 14:50 | Af: Ritzau Info
 

KL’s formand og næstformand opfordrer nu Folketinget til at få indgået en aftale om en reform af udligningssystemet. Det vil være helt nødvendigt for, at kommunerne kan hjælpe med til at få samfundet på benene igen oven på coronakrisen.

Pressemeddelelse fra KL

Opfordringen kommer i forbindelse med et formandsskabsmøde, hvor KL’s kommende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi blev drøftet.

“Det er ikke fordi, vi ikke har sagt det før: En reform af udligningssystemet er helt afgørende for kommunernes økonomi og sammenhængskraft. Nu er det vigtigere end nogensinde, fordi der i den grad er behov for, at vi kender kommunernes muligheder, når vi skal hjælpe med til at bygge samfundet op efter coronakrisen. Vi forudsætter derfor, at Folketinget er på plads med en aftale om udligningssystemet, inden vi indgår en økonomiaftale for 2021,” siger formand i KL Jacob Bundsgaard.

Det vil have afgørende betydning for forhandlingerne om kommunernes økonomi, om der er indgået en aftale om udligning. Det er derfor KL’s forventning, at Folketingets partier vil indgå en aftale om udligningssystemet snarest, da forhandlingerne om kommunernes økonomi forventes indledes medio maj.

“Vi skal have samfundet i gang nu, og det er ikke muligt, hvis der fortsat er stor usikkerhed om kommunernes økonomi. Det vil der være så længe, vi ikke har fået en aftale om udligning på plads. Det er vigtigt, at Folketingets partier afsætter tilstrækkelig forhandlingstid til at kunne indgå en bred aftale. Så vi får ro omkring kommunernes økonomi,” siger næstformand for KL Martin Damm.

KL opfordrer desuden til, at der, som en del af aftalen, afsættes et beløb, der skal hjælpe de kommuner, der rammes økonomisk som en konsekvens af reformen.

Kontakt:

KL’s pressevagt tlf.: 33703333

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kl-udligningsaftalen-er-en-forudsaetning-for-at-vi-kan-hjaelpe-med-til-at-fa-samfundet-videre?releaseId=13592269

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu