PRM / Kloge Hænder-kampagnedag den 4. april: Virksomheder inspirerer skoleelever til en faglært fremtid

26. marts 2018 15:37 | Af: Ritzau Info
 

Onsdag den 4. april besøger omkring 700 skoleelever 26 virksomheder og uddannelsesinstitutioner over hele landet for at blive inspireret til at se de mange muligheder en erhvervsuddannelse byder på. På Fyn slår Hjernø Værktøjsfabrik A/S dørene op.

Pressemeddelelse fra Naturvidenskabernes Hus

Det gælder om at vise skoleelever i danske grundskoler de mange, spændende muligheder en erhvervsuddannelse kan føre med sig.

Det er mantraet den 4. april, når Naturvidenskabernes Hus sammen med virksomheder og uddannelsesinstitutioner fra skole-virksomhedsnetværket Tektanken afholder kampagnedagen “Kloge Hænder.”

Sammen går virksomheder og uddannelsesinstitutioner nemlig i offensiven og slår dørene op til produktionshaller og værksteder mange steder i landet.

I alt omkring 700 skoleelever får værktøj i hånden, hjelme på hovedet og indblik i håndværk og teknologi, der gør en forskel.

På Fyn er en enkelt virksomhed en del af Kloge Hænder.

Elever møder faglærte rollemodeller

Kloge Hænder-arrangementerne er målrettet alle elever fra folkeskolens udskoling. De skal se, at en erhvervsuddannelse giver mange spændende jobmuligheder, fortæller programchef i Naturvidenskabernes Hus, Jeppe Hust.

“Vi skal inspirere de unge til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse. Vi har som samfund brug for, at flere bliver faglærte. Men det er svært at vælge en uddannelse eller et fag, man aldrig har hørt om,” siger han.

Netop derfor er det vigtigt, at skoleeleverne møder faglærte rollemodeller og får et praktisk indblik i et håndværk på dagen.

“Vi ved, at det er mødet med virkeligheden på virksomheden og i dialogen med de faglærte rollemodeller, som for alvor pirrer nysgerrigheden og vækker interessen hos mange børn og unge. Vi skal sammen vise dem, at de med en faglært uddannelse kan få et spændende arbejde, og at de virkelig kan gøre en forskel med viden og evner inden for et fag,” siger Jeppe Hust.

Det er 4. gang, at Naturvidenskabernes Hus arrangerer Kloge Hænder.

FAKTA

  • Kloge Hænder-indsatsen viser elever i grundskolen, at erhvervsuddannelserne er en attraktiv uddannelse, der giver spændende jobs, men også åbner op for muligheden for at læse videre.
  • Tektanken, som drives af Naturvidenskabernes Hus, arrangerer i år kampagnedagen Kloge Hænder den 4. april. Det er startskuddet til flere aktiviteter og virksomhedsbesøg i resten af 2018.
  • Kloge Hænder skal gennem samarbejder med brancher og kommuner udbredes til hele landet, så langt flere skoleelever bliver inspireret af spændende virksomhedsbesøg og faglærte rollemodeller.
  • Kloge Hænder er en kampagnedag under Tektanken, der er støttet af Fremstillingsindustrien, Novo Nordisk Fonden og Nordea-fonden.

Arrangører til Kloge Hænder på Fyn den 4. april.

Hjernø Værktøjsfabrik A/S

Information til medier

Medierne er velkomne til at dække kampagnedagen Kloge Hænder ved at besøge en arrangør på dagen. Husk at melde jeres ankomst ved at kontakte arrangøren direkte.

På www.nvhus.dk/tektanken er alle forløb beskrevet. Sorter efter “Kloge Hænder” under events på portalen. Under “Program” på de enkelte forløb er der kontaktoplysninger til arrangøren.

Der er også links til de enkelte forløb på listen her i pressemeddelelsen.

Kontakt:

Pressekontakt hos Naturvidenskabernes Hus i Påsken:

Mandag den 26. marts:
Kommunikationschef Bjørn Kock Lærkedahl. 51194944 / bkl@nvhus.dk

Tirsdag og onsdag den 27. og 28. marts:
Kommunikationsmedarbejder Stine Gregersen. 51548549 / sg@nvhus.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12538946

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu