ANNONCE

PRM / KOBOTS leverer 200 byggerobotter til STARK

5. marts 2020 16:37 | Af: Ritzau Info
 

Nu kan den danske byggebranche købe en dansk stemmestyret robot, Amigo, der kan skære gipsplader i de mål, man siger til den. Håndværkerne kan leje eller købe den mobile opfindelse, som kan flyttes rundt mellem byggepladser enten i kassevognen eller på traileren. Samtidig har fibergips-giganten James Hardie indgået en strategisk alliance med Amigo-producenten KOBOTS, så byggebranchen kan få alle Fermacells fibergipsplader tilskåret efter mål ved hjælp af robotten Amigo. Aftalerne er et gennembrud for bedre arbejdsmiljø via automatisering i byggeriet.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Byggemarkedskæden STARK og robotvirksomheden KOBOTS i Odense har sammen udarbejdet en ambitiøs handlingsplan for at få mindst 200 robotter ud på de danske byggepladser allerede her i 2020. I 2021 ventes en firedobling.

Visionen vinder gehør hos fibergipsproducenten James Hardie, der derfor lancerer tilskæring efter mål af Fermacells fibergips på byggepladserne med løsningen “Prefab On Site”. Denne service tilbyder James Hardie ved at entrere med STARK og KOBOTS, der stiller Amigoer til disposition for tømrerne.

Dermed behøver tømrere ikke længere stå og råbe målene på den næste Fermacell-plade til deres makker på byggepladsen mere. Nu kan de bare sige til mester, at han skal leje eller købe en Amigo-robot hos STARK – og så klarer Amigo automatisk tilskæringen af pladerne i tilpas sikkerhedsafstand.

Det nye samarbejde udmønter sig også i, at hele byggebranchen kan opleve Amigo live hver dag fra den 10.-13. marts 2020, når messen Byggeri 2020 løber af stablen i Fredericia. Her vil KOBOTS demonstrere tilskæringsrobotten og svare på spørgsmål på James Hardies stand E6905.

“Den stemmestyrede robot Amigo fra KOBOTS er utrolig interessant for STARK, og vi har nu eneforhandlingen af de to modeller 912 og 925, som er tilpasset henholdsvis en standard Fermacell pladestørrelse 90×120, og en standard gipsplade til byggepladserne 90×250. I mange år er der sket meget lidt forandring i arbejdsmetoder og værktøjer på byggepladsen. Men nu rykker det for alvor, fordi vi kan lære robotterne at gøre det, vi ikke selv er bygget til at kunne holde til,” konstaterer national salgsdirektør for STARK, Søren Lysemose.

En fordel at være først
Amigoerne kommer til at blive solgt igennem alle STARKS byggecentre i Danmark og Grønland, men de bliver også tilbudt via STARKS byggesælgere, der byder på projekter i hele Danmark. Desuden skal byggerobotter bidrage til at booste STARKS udlejningsforretning, som Henrik Osbæck er ansvarlig for.

“I STARK Udlejning har nu fået vores robotter i sortimentet, så håndværksmestre kan prøve robotteknologien af nu og senere købe robotten. Det er et genialt produkt, og det bliver fantastisk at være de første, der kan tilbyde tilskæringsrobotter til byggebranchen, ” konstaterer Henrik Osbæck.

STARK Udlejning fik overdraget de første Amigo-robotter i slutningen af februar, hvor der blev givet en omfangsrig introduktion til og gennemgang af Amigo 925. STARK Udlejning tilbyder udlejning af Amigo-robotter allerede ugen efter lanceringen af verdensnyheden på messen i Fredericia.

Hos robotvirksomheden KOBOTS er man i fuld gang med forberedelserne til det nye samarbejde:

“Vi har valgt STARK som distributør på det danske marked, da STARK har været utrolig proaktive og initiativrige for at blive vores partner her i Danmark. Her i KOBOTS har vi set på behovet og interessen fra markedet, som er massiv. Vi har dog valgt at lade os begrænse af vores egen kapacitet her i år nul, da vi er ved at skabe et solidt fundament, så vores kunder får de bedst mulige produkter, og ikke mindst bedst mulig service. Dette fundament er utrolig vigtigt, da vi skal op på knap 1000 robotter allerede i 2021, og de forhandlinger, som vi lige nu fører med store udenlandske distributører og materialeproducenter, bekræfter os kun i, at vi bør kunne nå vores ambitiøse mål,” siger CCO i KOBOTS, Jacob Sohrabi Niclassen.

Tre gange hurtigere
Den nye tilskæringsrobot medvirker til et mere effektivt byggeri med kortere byggetid, færre fejl og mindre materialespild. Med Amigo kan én tømrer via en app kommunikere med den stemmestyrede tilskæringsrobot, der efter præcise, korte instrukser leverer millimeterpræcise skæringer af alle slags plader, så tømreren blot skal sætte pladerne op. Samtidig reducerer Amigo markant de menneskelige fejl, som fører fejlskæringer og materialespild. Og resultaterne er ikke til at tage fejl af: Der opnås en effektivitetsforøgelse på op til 350 %.

Tilskæringsrobotten 912 vejer samlet ca. 47 kilo og efter reglerne kan robotten transporteres i tre enheder á maksimum 16 kilo for eksempel i en trailer. Håndværkerne kan samle robotten ude på byggepladsen på under 10 minutter. Og så kan den automatiske tilskæring af eksempelvis gipsplader begynde.

Erhvervsskolerne er også klar til KOBOTS
KOBOTS’ robotter er også på vej ind på erhvervsskolerne, som ønsker at sikre, at fremtidens tømrere bliver uddannet i de nyeste teknologier til byggeri. De første Amigo-robotter er allerede på vej ud til to erhvervsskoler.

“De unge mennesker står over for nogle store beslutninger, og nu får de muligheden for at tage en erhvervsuddannelse, hvor de kan få et værktøj, som rent faktisk hjælper dem med at blive mindre nedslidte. Vi vil gerne vise de unge, at de kan arbejde med spændende teknologier og blive langt mere effektive endda med mindre fysisk indsats. Det er jo fedt”, siger Lars Matthiesen, Videncenterchef for Automation og Robotteknologi ved Syddansk Erhvervsskole, der får sin første AMIGO 925 allerede 1. april 2020.

Kontakt:

Chief Commercial Officer, Kobots – Voice Responsive Robotics Jacob Sohrabi Niclassen tlf.: 3048 6574. email: jsn@kobots.dk 

CEO, Kobots – Voice Responsive Robotics Peter Hartvigsen tlf.: 29243075 email: ph@kobots.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobots-leverer-200-byggerobotter-til-stark?releaseId=13589504

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu