ANNONCE

PRM / Koda: Tredje år i træk med milliardomsætning

23. april 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

For tredje år i træk rundede Kodas omsætning en milliard kroner. Det skyldes blandt andet en fremgang i indtægterne fra megakoncerter, radio samt streaming af musik og film. Flere af disse områder forventes dog hårdt ramt af Coronakrisen, og vil få betydelige konsekvenser for Kodas indtægter i 2020.

Pressemeddelelse fra Koda

I 2019 rundede Kodas omsætning for tredje år i træk en milliard kroner, og det resulterer i, at 907 millioner kroner vil blive sendt ud til fordeling blandt rettighedshaverne i Danmark og udlandet. Det fremgår af den årsberetning, der udkommer i dag. Og modsat tidligere år, hvor den høje omsætning i høj grad har været afhængig af høje efterbetalinger, har Koda i 2019 oplevet fremgang på en række hovedområder.

Indtægterne fra streaming af tv, film og serier, samt indtægter fra streaming og download af musik gik samlet frem med mere end 35 millioner. Også på markedsområdet steg indtægterne. Her var det koncert- og biografområdet, der drev områdets samlede fremgang, som med en omsætning på 223 millioner kroner steg med fem procent. Samtidig fik Koda afsluttet nogle vigtige forhandlinger med centrale aktører på radioområdet.

“Jeg er meget stolt af Kodas resultater og indsats i 2019. Vores omsætning rundede for tredje år i træk en milliard og vi fik igangsat en række vigtige strategiske og forretningsmæssige initiativer, som vil række langt ind i fremtiden: Vi fik sat skub i digitaliseringen af vores kerneprocesser, vi overgik som det eneste selskab i verden til månedlige udbetalinger, og flere vigtige medieaftaler blev forhandlet på plads. På det politiske område blev EU’s ophavsretsdirektiv vedtaget, hvilket også var en absolut milepæl for året,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen, om årets resultat.

Detailområdet under pres og færre danske udlandshits
Detail- og restaurationsbranchen er et indtægtsområde, som også i 2019 var udfordret af flere større butikskæders skift til rettighedsfri musik. Trods dette formåede Koda at skabe en mindre vækst på området.

Udlandsindtægterne for 2019 ligger samlet set cirka seks millioner kroner under året før. Udlandsområdet er i høj grad påvirkelig af antallet af markante danske udlandshits, og her har der de seneste år været et fald i forhold til tidligere år, hvor danske hits og musik skrevet til film og tv-serier havde en særlig god periode.

Der er et før og et efter Covid-19
Siden årsregnskabet blev lukket, er der dog som følge af den igangværende Coronakrise vendt op og ned på hele samfundets virkelighed, og det gælder også for Koda. Om konsekvenserne for Kodas medlemmer udtaler Gorm Arildsen:

“Coronakrisen er den største udfordring, som kulturbranchen og vores medlemmer har stået overfor i nyere tid. Kodas indtægter vil falde på alle de indtægtsområder, der er påvirket af coronakrisen: Fra livekoncerter, brug af baggrundsmusik, kommerciel radio-og tv til indtægter fra udlandet. Det vil påvirke vores medlemmers udbetalinger i mange måneder fremover og selvfølgelig også betyde, at Kodas resultat for 2020 kommer til at se helt anderledes ud.”

Nøgletal 2019

 • Samlet indtægt: 1.017 millioner kroner
  (Samlet indtægt: 1.015 millioner kroner i 2018)
 • Beløb til fordeling: 907 millioner kroner
  (Beløb til fordeling: 906 millioner kroner i 2018)
 • Indtægt streaming af tv, film og serier: 68 millioner kroner
  (Indtægter Streaming af tv, film og serier: 51 millioner kroner i 2018)
 • Indtægter megakoncerter: 14 millioner kroner
  (Indtægter megakoncerter: 7 millioner kroner i 2018)
 • Indtægter streaming og download af musik: 81 millioner kroner
  (Indtægter streaming og download af musik: 63 millioner kroner i 2018)
 • Indtægter radio: 120 millioner kroner
  (Indtægter udland: 79 millioner kroner i 2018)
 • Indtægter udland: 68 millioner kroner
  (Indtægter udland: 74 millioner kroner i 2018)

Kontakt:

Presseansvarlig Mads Scheuer tlf.: 31 22 48 06 email: msc@koda.dk

Kommunikationsdirektør Eva Hein tlf.: 61 89 32 33 email: eh@koda.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/koda-tredje-ar-i-traek-med-milliardomsaetning?releaseId=13592113

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu