PRM / Køb sommerhus nu, og få mere for pengene

7. november 2018 09:00 | Af: Ritzau Info
 

I Sydjylland er der penge at spare, hvis du kaster dig ud i sommerhusjagten i de kolde vintermåneder, vurderer boligøkonom fra køberplatformen Bolighed.dk.

Pressemeddelelse fra Bolighed

Når solen varmer, og det hele ser dejligt ud, strømmer køberne ud på sommerhusmarkedet. Højsæsonen begynder typisk i påsken og fortsætter til ind i august og september. Men ofte kan det betale sig at have is i maven og vente med at byde på et sommerhus til efteråret, forklarer Hans Møllnitz Olsen, boligøkonom og købermægler hos Bolighed.dk.

Tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik viser, at der i gennemsnit er gode besparelser at hente i Sydjylland, når man er på udkig efter et sommerhus.

Køberplatformen Bolighed.dk har analyseret tallene fra sidste kvartal af 2017 og første halvdel af 2018. Her viser det sig, at man i gennemsnit kunne se frem til et afslag på 8,6 % på landsplan, når man var sommerhuskøber i april, maj eller juni i år. I vinterhalvåret var det gennemsnitlige afslag på 10 %.

Der er store regionale forskelle på størrelsen af afslagene. I Nordsjælland var forskellen mellem først udbudspris og den realiserede handelspris på 6,1 % i 2. kvartal i år, mens forskellen i Sydjylland lå på 8,2 %.

Dykker man længere ned i salgstallene for sidste efterår og vinter, så viser det sig, at i Sydjylland var afslaget i oktober, november og december 2017 i gennemsnit på 11.2 %. I januar, februar og marts 2018 var det gennemsnitlige afslag på 9,1 %.

“Vi ser ofte, at køberne har gode kort på hånden og kan presse sommerhussælgerne når feriesæsonen er slut. I vinterhalvåret ser sommerhushaverne ikke nær så idylliske ud, og sælgerne ved, at nu kan der gå mange måneder før køberne igen melder sig på banen”, siger Hans Møllnitz Olsen

I særligt dyre områder er der flere hundrede tusinde kroner at forhandle om, mens det andre steder handler om få tusinde kroner. Men Hans Møllnitz Olsen understreger, at det som udgangspunkt altid kan betale sig at gå efter at presse prisen:

“Hvis du er ordentligt forberedt, så risikerer du ikke noget ved at komme med et lavt bud, så kan sælgeren jo komme med sit modbud, og så handler det om at få sælger og køber til at mødes et sted på midten.”

Top 3 i Sydjylland

I 2. kvartal af 2018 var Kolding højdespringer på sommerhusmarkedet med en realiseret salgspris på 22.005 kr. pr. kvm. Derefter kom Varde med en salgspris på 18.049 kr. pr. kvm. Stærkt efterfulgt af Fanø med en gennemsnitlig salgspris på 16.917 kr. pr. kvm.

Kontakt:

Trine Jakobsen
Presseansvarlig
Mobil: 53 88 80 81
tj@bolighed.dk

Hans Møllnitz Olsen
Købermægler
Mobil: 70 22 40 60
hol@bolighed.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kob-sommerhus-nu-og-fa-mere-for-pengene?releaseId=13563727

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu