ANNONCE

PRM / København: Ingen smittede beboere med corona på kommunens 44 plejehjem

12. juni 2020 12:30 | Af: Ritzau Info
 

På trods af, at København gennem hele epidemien har haft landets højeste smittetryk, er der nu ingen smittede beboere med Covid-19 på kommunens 44 plejehjem. Det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, som dog maner til forsigtighed.

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

København har været og er stadig hårdt ramt af corona-epidemien, men nu er der grund til forsigtig optimisme. Kommunens plejehjem har nemlig været helt fri for smitte i to uger på nuværende tidspunkt. Der har siden den 27. maj været nul smittede beboere med corona på de københavnske plejehjem, og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF):

“Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at inddæmme corona-virussen på vores plejehjem, og vi har udnyttet alle muligheder for at teste løbende – også vores medarbejdere. Det har været afgørende for os i kampen mod den her sygdom. Men når det er sagt, så er det her også en epidemi, som går sin gang, og vi kan kun fortsætte med at gøre vores bedste”, siger hun.

Borgmesteren maner dog til forsigtighed og har også en konkret opfordring til sundhedsmyndighederne:

“Jeg sidder selvfølgelig hver dag og følger med i smittetallene, og det bekymrer mig, at det er nødvendigt for politiet at lave opholdsforbud flere steder i byen. Med weekendens demonstration mod racisme er risikoen for en opblusning af sygdommen blevet endnu mere aktuel. Derfor bør deltagerne til demonstrationen også være ekstra opmærksomme i de kommende dage. Nok har vi ingen smittede, men det ændrer ikke på, at de ældre københavnere på plejehjem stadig er meget udsatte. Derfor opfordrer jeg til, at sundhedsmyndighederne giver os en varsling, så snart de ser det mindste tegn på, at smittetrykket stiger”.

Københavns Kommune har haft helt lukket for besøg fra pårørende på kommunens plejehjem, men nu åbnes der langsomt for besøg både ude og inde, dog med afstand.

FAKTA:

– Antal smittede beboere på 44 plejehjem i Københavns Kommune pr. 10. juni 2020: 0 ud af 3350 beboere.

– Antal beboere døde med COVID-19 pr. 10. Juni 2020 på kommunens 44 plejehjem: 26 ud af 3350 beboere

– Det højeste antal beboere smittede med corona på plejehjem i København siden epidemien startede, var 48.

Kontakt:

Pressekonsulent Helene Marie Hassager tlf.: 31203160 email: je10@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavn-ingen-smittede-beboere-med-corona-pa-kommunens-44-plejehjem?releaseId=13595110

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu