ANNONCE

PRM / København: Stor stigning i online rygestop

2. april 2020 06:05 | Af: Ritzau Info
 

Trods coronakrisen er hjælpen til rygestop stadig lige ved hånden. Et stigende antal københavnere har downloadet rygestop-app’en e-kvit. Det er et lille lys i mørket, mener sundhedsborgmesteren, som påpeger at netop corona bør få flere til at overveje et rygestop.

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Coronakrisen har for alvor gjort verden afhængig af internettet. Videomøde-app’en Zoom er en af de mest downloadede apps på verdensplan. Men også rygestop-app’en e-kvit har succes i AppStore. Og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

“Mens vores fysiske rygestopkurser er lukket ned på grund af coronakrisen, så er rygestop-apps altid åbne. Du kan få et skræddersyet rygestoptilbud i din lomme – lige nu. Det tilbud har mange taget imod, og jeg håber, at endnu flere vil finde frem til vores rygestop-apps”, siger hun.

Københavns Kommune har været med til at udvikle e-kvit, som siden Danmark lukkede delvist ned den 11. marts er blevet downloadet af 181 københavnere. Det er stigning på næsten 30 % i forhold til samme periode sidste år. Og E-kvit havde i de første tre måneder af 2020 43 % flere downloads ift. sidste år.

“Det er et lille lys i mørket netop nu, når flere københavnere har besluttet sig for at stoppe med at ryge. Der dør hvert år mere end 13.000 danskere pga. rygning. Det tal vil jeg gerne have ned”, siger Sisse Marie Welling.

Rygere rammes hårdere af corona

Noget tyder på, at netop coronavirussen bør få flere til at stoppe med at ryge. De første studier på området viser nemlig, at rygere bliver væsentligt hårdere ramt af corona, og at dødeligheden blandt rygere med corona er højere end blandt ikke-rygere.

“Lige nu er der en ekstra god grund til et rygestop. Så hvis du er en af de 3 ud af 4 rygere, som gerne vil stoppe med at ryge er der hjælp at finde lige online”, siger Sisse Marie Welling.

Kommunen har også en app målrettet yngre rygere som hedder XHALE. Derudover åbner Stoplinjen nu igen efter tre ugers nedlukning, og rådgiverne sidder klar ved telefonerne.

FAKTA:

  • Om e-kvit: Brugeren opretter en profil og fortæller programmet om sine rygevaner og sine planer om at blive røgfri. Brugerne får professionel hjælp igennem app’en. De kan se deres fremskridt, hvor mange cigaretter de sparer kroppen for og hvor mange penge de nu har fået mellem hænderne. Der er film og mentaltræningsøvelser, som brugerne kan se præcis når behovet er der. På bloggen, som er den mest besøgte side, kan brugerne skrive sammen med andre, som oplever samme udfordringer og de kan dele succesen når rygestoppet går frem af.
  • For mere statistik på e-kvit: https://ekvit.dk/statistik/
  • For mere statistik på XHALE: https://xhale.dk/statistik/
  • Stoplinjen: 80 31 31 31

Kontakt:

Pressekonsulent Helene Marie Hassager tlf.: 31203160 email: je10@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavn-stor-stigning-i-online-rygestop?releaseId=13591189

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu