ANNONCE

PRM / Københavnerne strømmer til for at hjælpe skoler og daginstitutioner

29. april 2020 09:11 | Af: Ritzau Info
 

Der er brug for mange ekstra hænder til genåbningen af skoler og dagtilbud under Corona-krisen. Derfor har Københavns Kommune oprettet en medarbejderbank, hvor alle kan byde ind. Næsten 1.400 ansøgere har allerede meldt sig.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Alle, der kan bidrage og ikke er bange for at smøge ærmerne op, kan bruges. Sådan er budskabet i et nyt jobopslag fra Københavns Kommune.

Sundhedsmyndighedernes krav om ekstra meget afstand, plads og hygiejne betyder, at skoler og daginstitutioner landet over har behov for tusindvis af ekstra hænder til at hjælpe med genåbningen for børnene under Corona-krisen.

I København har man oprettet en særlig medarbejderbank til formålet. Næsten 1.400 ansøgere har tirsdag middag allerede meldt sig klar. Heraf mere end 350 studerende fra lærer- og pædagoguddannelserne.

Kan aflaste det faste personale
Ud over hjælp til pasning og undervisning har Københavns Kommune behov for alle typer af medarbejdere. Mennesker der ønsker at hjælpe med at stå sammen om byens børn, og som ikke er bange for at smøge ærmerne op og kaste sig ud i alle slags opgaver – fx rengøring af legetøj og hjælpe børnene med, at hænderne bliver vasket ordentligt.

De kan på den måde aflaste det faste personale med de mere praktiske opgaver, så lærere og pædagoger kan fokusere mest muligt på undervisning og pædagogik.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) siger:

“Vi har brug for alle, der vil hjælpe os med at stå sammen om byens børn i en ekstraordinær situation. Det er flot, at så mange allerede har meldt sig klar. Det er en stor hjælp til os og til børnene. Vi får brug for endnu flere medarbejdere i de kommende uger. Så jeg vil opfordre alle, der kan og vil bidrage, til at søge.”

Kommer i sving i denne og næste uge
Der er tale om midlertidige job til overenskomstmæssig løn. Der arbejdes på højtryk med at screene ansøgerne og indhente børneattester. Hovedparten af ansøgerne forventes at komme i sving ude på skoler og daginstitutioner i løbet af denne og næste uge.

Det er en samlet medarbejderbank, hvor ressourcerne til banken kommer fra forskellige kilder. Primært fra det brede jobopslag, hvor kommunen søger praktisk hjælp fra folk uanset uddannelsesbaggrund, men også fra jobopslaget målrettet lærer- og pædagogstuderende. De bliver ansat maksimalt 15 timer per uge, så de fortsat kan passe deres studie.

Dermed er der en samlet pulje medarbejderressourcer, som forvaltningen forsøger at matche bedst muligt med de behov, som daginstitutioner og skoler melder ind.

Derudover trækker de enkelte institutioner selv på alle de vikarer og kontakter, som de har i forvejen.

FAKTA

  • Samlet antal ansøgere fra jobbanken: 1.398*
  • Heraf 1.029 ansøgere fra det brede jobopslag om praktisk hjælp uanset uddannelsesbaggrund
  • Heraf 369 ansøgere fra jobopslaget målrettet studerende fra lærer- og pædagoguddannelserne

*Note: Der er tale om et øjebliksbillede fra jobbanken tirsdag middag den 28. april. Antallet af ansøgere og ansatte stiger løbende.

Kontakt:

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen, via pressetelefon 29 45 40 73 eller ks8d@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavnerne-strommer-til-for-at-hjaelpe-skoler-og-daginstitutioner?releaseId=13592500

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu