ANNONCE

PRM / Københavns Kommune klar til at fremrykke over hundrede nye opgaver til erhvervslivet

26. marts 2020 18:59 | Af: Ritzau Info
 

Efter regeringen har meldt ud, at kommunerne må bruge flere penge på anlæg i resten af 2020, er Københavns Kommune klar til at sætte gang i byggeprojekter for op til 350 millioner kroner. Formålet er at hjælpe erhvervslivet gennem krisen.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Genopretning af veje. Renovering af legepladser. Etablering af cykelparkering. Modernisering af nedslidte sportsanlæg. Projekterne står i kø med arbejde til entreprenører og håndværkere. Efter at finansministeren torsdag eftermiddag meldte, at regeringen er klar til at suspendere anlægsloftet i resten af 2020, står København nu klar med en lang liste af opgaver til byens erhvervsliv.

De mere end hundrede konkrete arbejdsopgaver skal medvirke til at holde gang i virksomhederne, mens samfundet ligger i dvale under coronakrisen.

– En stor kommune som København bestiller løbende opgaver hos en lang række leverandører. Her har vi fundet opgaver for et meget stort millionbeløb, som vi umiddelbart kan bestille ude på markedet og dermed sikre, at der kommer ordrer i bogen hos en række firmaer, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Anlægsloftet er et loft, som regeringen lægger hen over kommunernes udgifter til bl.a. at bygge skoler, veje, cykelstier, sportshaller mv. Formålet er at kontrollere kommunernes forbrug på anlægsopgaver, så det offentlige ikke suger alt arbejdskraft ud af den private sektor. Men i kølvandet af coronakrisen er en lang række opgaver forsvundet. Derfor kan kommunen nu træde til og bidrage til aktivitet.

– På en mørk baggrund er det her forslag win-win: Vi kan som kommune sende en lang række opgaver ud til virksomhederne og sikre arbejdspladser – og samtidig få ordnet nogle kommunale opgaver, som længe har trængt til at blive løst, siger overborgmesteren.

Mange af opgaverne vil kunne sættes i gang umiddelbart, og en stor del af dem vil kunne gennemføres i 2020. Nogle projekter er større og vil derfor række ind i 2021. Der er tale om opgaver, som har været udskudt til de kommende år pga. anlægsloftet.

Økonomiudvalget tager på tirsdag stilling til fremrykningen af de mange projekter.

For yderligere kommentarer
Kontakt til Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, 3147 9497

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavns-kommune-klar-til-at-fremrykke-over-hundrede-nye-opgaver-til-erhvervslivet?releaseId=13590751

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu