ANNONCE

PRM / Københavnske skoleelever skifter computer og klasseværelse ud med arbejdshandsker og byggeplads

4. marts 2020 09:10 | Af: Ritzau Info
 

Undervisningen er for en stund erstattet med praktisk byggearbejde, når elever fra Skolen på Amagerbro tager arbejdshandskerne på og deltager i projektet “Kloge Hænder”

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune er i samarbejde med totalentreprenøren TRUST i gang med en renovering af Skolen på Amagerbro. I den forbindelse er 7. klasserne med i projektet “Kloge Hænder”, der skal styrke elevernes kompetencer og interesse for håndværksfag og de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser.

“Kloge Hænder” løber fra den 2. til den 6. marts 2020. I fem dage får eleverne mulighed for at lege ingeniører og arkitekter og bidrage til renoveringen af deres skole. Forløbet afsluttes med en fernisering og konkurrence den 6. marts, hvor eleverne præsenterer resultaterne af ugens bygge- og håndværksarbejde.

“Københavnske skoleelever skal have mulighed for at prøve kræfter med, hvad det vil sige at være håndværker, ingeniør eller IT-ekspert. Jeg håber, at projektet “Kloge Hænder” vil give flere unge lyst til at vælge en erhvervsfaglig eller naturvidenskabelig uddannelse, både fordi virksomhederne mangler kandidater indenfor de områder, men lige så vigtigt fordi der er gode livs- og karrieremuligheder indenfor de fag,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Børne- og ungeborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig også over initiativet:

“En af forudsætningerne for, at unge københavnere vælger en erhvervsuddannelse eller teknologisk uddannelse er, at vi skaber kontakten mellem de unge og gode håndværksarbejdspladser. Samtidig løfter det altid undervisningen, når eleverne er ude i praksis”.

Ask Abildgaard, dommer i programmet Nybyggerne på TV2, er til dagligt kvalitetschef i TRUST-partnerskabet. Ved ferniseringen vurderer han elevernes samarbejde og gode håndværk i den afsluttende konkurrence. Det er Jyske Bank, der står bag “Kloge Hænder”, og Byggeri Københavns totalentreprenør og strategiske partner TRUST leder med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen eleverne igennem ugens byggeprogram.

“Vi bliver nødt til at gøre en aktiv indsats som entreprenør og lave noget larm for vores fag. Der kommer til at mangle mere end 70.000 med en erhvervsfaglig uddannelse, og det er en stor ud-fordring, vi skal gøre noget ved nu og her”, siger entreprenør i TRUST, Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen.

Tid og sted

Ferniseringen finder sted fredag den 6. marts 2020 kl. 13.00-13.45, på Skolen på Amagerbro, Lybækgade 20, 2300 København S. Pressen er velkommen.

Program til ferniseringen den 6. marts 2020

 • 13.00: Vi mødes i skolegården, Skolen på Amagerbro
 • 13.05-13.10: Velkomst v/ skoleleder Rasmus Bonde
 • 13.05-13.10: Tale v/ Sofie Seidenfaden (S), Medlem af Københavns Borgerrepræsentation, børne- og ungdomsordfører
 • 13.10-13.20: Håndværk i Folkeskolen v/ Anders Sørensen, TRUST/Enemærke & Petersen samt v/ Ask Abildgaard, Kant Arkitekter/dommer i programmet Nybyggerne på TV2
 • 13.20-13.30: Kloge Hænder v/ Lene Hjorth, Funktionsdirektør i Jyske Bank
 • 13.30-13.45: Rundvisning og mulighed for at se elevernes byggeprojekter

Fakta om projektet Kloge Hænder

 • Skolen på Amagerbro er den anden af fire skoler, der deltager i projekt Kloge Hænder som en del af elevernes erhvervspraktik.
 • Skoleelevernes arbejde foregår under pædagogisk supervision af entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen.
 • Kloge Hænder er igangsat af Jyske Bank i samarbejde med Cabi (Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats) og støttet af Realdania.
 • Formålet med Kloge Hænder er at sætte spot på de håndværksmæssige kompetencer og inspirere eleverne til at vælge de erhvervsfaglige uddannelser såvel som de akademiske uddannelser inden for det byggetekniske og naturvidenskabelige område.

Fakta om virksomhedsforløb i Københavns folkeskoler

 • Københavns Kommune har med indsatsen Skole-Erhverv sat ind for at inspirere flere folkeskoleelever til at interessere sig for håndværksfag og naturvidenskabelige fag.
 • 10 % af alle skoleelever i de københavnske folkeskoler skal årligt samarbejde med virksomheder for at styrke elevernes STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering & Mathematics) og viden om uddannelse og job. Forløbene varer ca. 25 lektioner og udbydes på 6. og 7. klassetrin.
 • I Fagligt Center, der er en del af børne- og ungeforvaltningens tilbud, har kommunen desuden naturskoler og makerspaces. Det er eksterne læringsmiljøer, som skoler kan besøge for at arbejde hhv. med natur, klima og bæredygtighed eller teknologier som robotter, kredsløb, 3D-printer og lasercut.

Fakta om Byggeri Københavns strategiske partnerskab, TRUST

 • TRUST er Byggeri Københavns strategiske partner og står for byggerier og renoveringer til børne- og ungeområdet.
 • TRUST er et samarbejde mellem entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, KANT arkitekter, arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, rådgivende ingeniører Dominia, teknik- og designrådgivningsvirksomheden Norconsult og GHB Landskabsarkitekter.

Kontakt:

For mere information:

Overborgmester Frank Jensen (S) via pressekonsulent Maria Nordberg Krantz, tlf. 51 73 26 90, mail nn6g@kk.dk

Børne- og Ungeborgmester Jesper Christensen (S) via pressechef Martin Hein, tlf. 41 85 14 83, mail lh7q@kk.dk

Entreprenør i TRUST Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen, tlf. 41 39 31 00, mail ase@eogp.dk

Funktionsdirektør for IR og Bæredygtighed i Jyske Bank Lene Hjort, tlf. 89 89 80 09, mail Lene.Hjorth@jyskebank.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavnske-skoleelever-skifter-computer-og-klassevaerelse-ud-med-arbejdshandsker-og-byggeplads?releaseId=13589323

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu