ANNONCE

PRM / Købmænd og landbruget hædrer H.K.H. Prinsesse Marie for indsatsen mod madspild

29. september 2020 20:00 | Af: Ritzau Info
 

H.K.H. Prinsesse Marie har på Danmarks Nationale Madspildsdag modtaget hædersprisen ‘Stræberen’, som gives til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

På Danmarks ny nationale madspildsdag, som er en del af FN’s Internationale Madspildsdag og derfor den perfekte anledning til at hædre en person for en helt særlig indsats i kampen mod madspild.

Det skete på Madspildsdagen på Axelborg hos Landbrug & Fødevarer, hvor prisen “Stræberen” – indstiftet af De Samvirkende Købmænd – er overrakt til Prinsesse Marie, som hermed bliver den tredje modtager af prisen.

I 2018 modtog stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul, prisen og i 2019, områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, der sammen med adm. direktør i DSK, John Wagner, har besluttet her i 2020, at give hædersprisen videre til Prinsesse Marie.

“Prinsessen har gjort en kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste”, siger John Wagner og peger på, at hun var protektor for regeringens fødevaretopmøde “World Food Summit – Better Food for More People”, at hun ved tv-optræden introducerede madlavning med overskudsmad med engagerede skolebørn, og at hun sidste år, sammen med Selina Juul, var medforfatter på kogebogen “Mad med respekt”.

Ved prisoverrækkelsen var der taler af Prinsesse Marie, fødevareminister Mogens Jensen, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Arhnung, John Wagner og de tidligere prismodtagere.

Prismodtageren beholder ‘Stræberen’ i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. ‘Stræberen’, der er en skulptur på 26 kg., er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Kontakt:

L&F’s pressetelefon: 3339 4520

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobmaend-og-landbruget-haedrer-hkh-prinsesse-marie-for-indsatsen-mod-madspild?releaseId=13600960

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu