PRM / Kom til optagelsesprøve på Det Kongelige Teaters Balletskole

5. april 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

På søndag er der optagelsesprøve på Det Kongelige Teaters Balletskole for børn, der skal starte i 0. – 6. klasse efter sommerferien. Både drenge og piger er velkomne!

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Det er helt specielt at være balletbarn i en teaterverden med musik, dans og bevægelse – med lektier, kostumer og eventyr og med træning, prøver og forestillinger. At blive balletdanser er en uddannelse fyldt med oplevelser og muligheder, og det kan for nogle være et valg for livet.

Det er ikke nødvendigt at kunne danse ballet, når man går til optagelsesprøve. I bedømmelsen lægges der vægt på udstråling samt fysiske og rytmiske kvalifikationer.

Den Kongelige Ballet er blandt verdens fem bedste kompagnier og er derfor altid afhængig af nye danske talenter og børneballetdansere. Danmark er internationalt kendt for sine dygtige mandsdansere som f.eks. Erik Bruun, Nikolaj Hübbe og Alban Lendorf. Ballet er altså ikke kun for piger.

Det Kongelige Teater har haft en balletskole siden 1771. Udover en uddannelse som danser får eleverne også en almindelig skoleuddannelse. Undervisningen for 0. – 9. klasse foregår i selve teaterbygningen, mens ungdomsuddannelsen gennemføres på Falkonergårdens gymnasium og HF. Både på grundskoleniveau og i ungdomsuddannelsesregi klarer eleverne sig godt og ligger karaktermæssigt pænt over landsgennemsnittet.

Det Kongelige Teaters Balletskole har cirka 130 elever fra 0. klasse til 3. HF på skolen i København. Udover balletskolen på Kongens Nytorv har Det Kongelige Teaters Balletskole også skoler i Holstebro og Odense samt talentcentre i Århus, Sønderborg, Holstebro, Aalborg og Esbjerg.

På søndag er der optagelsesprøve i København for elever, der skal starte i 0.-6. klasse .

Kontakt:

PR og presseansvarlig, ballet Anna-Katarina Gravgaard tlf.: +45 61 70 84 94 email: akgr@kglteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kom-til-optagelsesprove-pa-det-kongelige-teaters-balletskole?releaseId=12544493

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu