PRM / Kom til WWF-foredrag med Ghita Nørby og de truede bjerggorillaer

16. august 2018 05:01 | Af: Ritzau Info
 

Den folkekære skuespiller er for nylig hjemvendt fra et besøg sammen med WWF Verdensnaturfonden hos de truede bjerggorillaer i Uganda. Trods en alder på 83 år kunne hun ikke sige nej til muligheden for at se nogle af verdens sidste bjerggorillaer i øjnene. Det og meget mere fortæller Ghita Nørby om, når hun besøger Tivoli Kongrescenter i København 31. august.

Pressemeddelelse fra WWF Verdensnaturfonden

Kom og mød Ghita Nørby, når WWF Verdensnaturfonden inviterer til foredrag om de truede bjerggorillaer i Ugandas tætte regnskov. I dag er der lige over 1000 tilbage i verden, og sammen med WWF Verdensnaturfonden kæmper Ghita Nørby for at redde dem, når hun fredag d. 31. august gæster Tivoli Hotel og Kongrescenter i København.

– Det er en magisk oplevelse at stå ansigt til ansigt med de her fantastiske dyr, og jeg glæder mig til at give publikum den samme følelse, som jeg har haft, gennem de billeder og film, vi har med hjem. For når man ser de her dyr helt tæt på, er det som om, at alle ens tanker, og endda sorger, falder i baggrunden. Du står i ét med naturen og det er en meget sjælden tilstand for os mennesker at være i, siger Ghita Nørby.

Ghita Nørby har været WWF ambassadør for de udryddelsestruede bjerggorillaer i mere end 20 år og har gennem tiden udviklet et ganske særligt forhold til de unikke menneskeaber. I 1998 besøgte hun bjerggorillaens hjem for første gang. Nu har hun igen været dernede for at se, hvordan det står til med artens overlevelse.

Tilbring en aften i Ghitas selskab og lad dig fascinere af bjerggorillaernes væsen gennem gribende billeder og film. Biolog og generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg, der har ledsaget Ghita under rejsen, vil også være med og fortælle om WWF’s kamp for bjerggorillaen, ligesom han deler sjove historier om et unikt dyr. Lydsiden til foredraget leveres af guitarist, Lars Hannibal, der har turneret med Ghita Nørby i flere år.

Bjerggorillaer stadig truede
Historien om bjerggorillaerne er egentlig en succeshistorie, for bestanden er vokset siden 1980’erne og 1990’erne. Udfordringen i dag er dog, at befolkningstilvæksten i Uganda er så stor, at der nu bor mennesker helt op tæt på, hvor bjerggorillaerne lever.

– Bjerggorillaen er et fascinerende dyr. Vi deler 98 procent af vores arvemasse med bjerggorillaen, og det kan man mærke, når man ser dem i øjnene. Man føler ikke bare deres tilstedeværelse, men også deres unikke personlighed. Det må og skal vi kæmpe for at bevare, og vi er heldigvis også godt i gang. Ghita har gjort et enormt stort arbejde i den sammenhæng og udbreder viden om de truede bjerggorillaer. Hun har en særlig evne til at formidle sin fascination, så man forstår, hvor vigtigt det er, at vi kæmper for de her dyr, siger Bo Øksnebjerg.

Allerede nu omskoler WWF Verdensnaturfonden krybskytter og hjælper landmændene med at omlægge deres marker fra banan- til temarker. Gorillaerne kan nemlig finde på at hapse de søde bananer og gemme sig i de høje planter, hvilket ikke er muligt blandt de lave buske af te. Det og meget andet kan du høre mere på til foredraget.

Køb af billet og yderligere information her: https://shop.wwf.dk/shop/billet-til-foredrag-653p.html

FAKTA
Dato: Fredag den 31. august
Hvor: Tivoli Hotel og Kongrescenter
Adresse: Arni Magnussons Gade 2, 1577 København
Tidspunkt: 19:00-21:00

Kontakt:

Ghita Nørby og generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, træffes via PR specialist Alexander Fredens på +45 3127 0907 eller a.fredens@wwf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kom-til-wwf-foredrag-med-ghita-norby-og-de-truede-bjerggorillaer?releaseId=13338399

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu