ANNONCE

PRM / KOMMENTAR: Boligsælgerne er kureret for corona

16. juni 2020 10:04 | Af: Ritzau Info
 

Der er kommet 20 % flere boliger til salg end sidste år. Forventning om bedre salg i juni end sidste år

Pressemeddelelse fra home a/s

Sidste uge – uge 24 – viste sig fra sin allerbedste side som årets højdespringer på boligmarkedet. Salget var 59 % over det gennemsnitlige salg i de foregående 5 år, viser helt nye tallene fra Boligsiden.

Der er dog ikke så meget nyt i, at køberne er i hopla. Ejendomsmæglerkæden Home hæfter sig mere ved, at boligejerne, der ønsker at sælge, viser en stærkt stigende formkurve.

Der blev annonceret flere end 3.000 nye boliger til salg i uge 24, og det er knap 20 % højere end tidligere års gennemsnit i samme uge.

“Det ser ud til, at boligejerne er blevet kureret for coronavirus i overraskende rekordfart,” siger Uffe Drejer, der er administrerende direktør i Home-kæden med 178 butikker over hele landet.

“Det havde vi ikke turde håbe på, for tre måneder siden, hvor statsministeren lukkede landet ned, og et langt mere skræmmende scenarie tegnede sig” siger Homes direktør videre.

I Home har mæglerne i sidste uge fået det højeste antal nye bestillinger på salgsvurderinger i år, og antallet er hele 41 % højere end i samme uge sidste år.

“Det tyder på et opsparet behov og på, at den positive bølge fortsætter over sommeren, men der er også hårdt brug for flere boligejere, der sætter til salg for at matche efterspørgslen,” lyder det fra Uffe Drejer.

Samlet set går udbuddet af boliger tilbage, fordi salget er så godt, forklarer han.

“Vi forventer, at vores juni salg bliver væsentlig bedre end sidste år, som var rigtig godt,” siger Homes direktør

Tallene fra Boligsiden viser også, at boligpriserne, trods mange negative prognoser viser modstandskraft. De er stabile til let stigende med en stigning det seneste år på mellem 1,2%-3% alt efter boligtype.

Yderligere oplysninger:
home a/s
Henrik Hauthorn Jensen, senior kommunikationskonsulent
tlf 2043 3514 – hehj@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kommentar-boligsaelgerne-er-kureret-for-corona?releaseId=13595280

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu