ANNONCE

PRM / Kommunale investeringer skal holde gang i hjulene

24. april 2020 08:39 | Af: Ritzau Info
 

Furesø Kommune har fremrykket en række anlægsprojekter og -aktiviteter, som også vil kunne komme mindre og lokale leverandører til gavn. Derfor er det nu, Furesøs virksomheder skal registrere sig som leverandører.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Byrådet besluttede ved et ekstraordinært byrådsmøde før påske at sætte gang i en række vedligeholdelsesopgaver og anlægsprojekter, som oprindeligt var planlagt til 2021 eller senere i år. I alt er der åbnet for et budget på 50 millioner kroner for i år og 27,4 millioner i 2021.

Fremrykningen af opgaver sker på opfordring af Folketinget med det formål at hjælpe dansk erhvervsliv gennem krisen. Derfor skal Furesøs virksomheder skal gøre opmærksomme på sig selv, hvis de ønsker at være i spil til de opgaver, kommunen fremrykker, fortæller Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv. Det gør de ved at registrere sig i Furesø Kommunes leverandørportal, Comdia.

“Når vi nu beslutter at sætte så mange vedligeholdelsesprojekter og anlægsaktiviteter i gang før tid i vores kommune, skal det helst også kunne ses i den lokale beskæftigelse. Sammen med erhvervslivet i Furesø har vi udviklet et godt værktøj til formålet, og med det i hånden skal vi sammen gøre, hvad vi kan for at holde hjulene i gang. Derfor skal der lyde en stor opfordring til, at vores virksomheder går ind og registrerer sig på leverandørportalen eller som leverandør på nogle af de andre lister på platformen,” siger Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

Selvom det primært er håndværkere indenfor bygge- og anlægsbranchen, som vil blive efterspurgt via Comdia lige nu, kan rådgivere og konsulenter samt leverandører inden for kategorien ‘Gaver, møder og catering’ også registrere sig.

“Både på bygge- og anlægsprojekterne, og når vi vender tilbage til mere normale tilstande, kan der være brug for rådgivning, men jo også at indkøbe catering, afholde eksterne møder og få sparring fra eksterne konsulenter. I Furesø Erhvervsforening er vi mange mindre virksomheder og enkeltmandsvirksomheder som min egen, som desværre mister mange faste kunder lige nu. Derfor skal vi benytte lejligheden og måske også den ledige tid til at registrere os, så de kommunale indkøbere kan få øje på os, når tiden kommer og behovet igen opstår,” siger Henriette Moos, der har repræsenteret erhvervsforeningen i arbejdsgruppen. Hun er glad for, at platformen er så langt i sin udvikling, at den kan tages i brug netop nu, hvor der er brug for nye initiativer.

Udbudsplanen, der også ligger i systemet, viser aktuelle byggeopgaver på Furesø Kommunes ejendomme og anlæg. Den slags tiltag imødekommer et stort ønske fra erhvervslivet om større gennemsigtighed i de kommunale indkøb, mener Gregers Bisgaard, der er Furesø INDUSTRIs repræsentant i arbejdsgruppen bag leverandørportalen.

“Udbud og indkøb i kommunerne er selvfølgelig underlagt en masse krav. Men når bare der er gennemsigtighed om, hvordan opgaverne er skruet sammen, kan vi i virksomhederne indrette os efter det. Platformen er til rådighed, så håndværksvirksomheder kan byde ind på konkrete opgaver. Den giver også mulighed for, at produktionsvirksomhederne relativt enkelt kan gøre opmærksom på sig selv. Det er positivt i en svær tid, hvor der endnu mere grund til, at nye indkøb kan ske effektivt og hurtigt for begge parter,” siger han.


Registrér din virksomhed:

 • Gå ind på websitet https://www.comdia.com/furesoe-kommune/Opret din virksomhedsprofil som Ny bruger
  • Beskriv din virksomhed
  • Udfyld din Fagprofil med de produkter og ydelser, du kan tilbyde
 • Registrér dig som mulig leverandør til Furesø Kommune i de forskellige opgavekategorier: Håndværk, konsulent- og rådgivningsopgaver – eller leverandør af ‘gaver, møder eller catering’
 • Når din profil er godkendt, kan kommunens indkøbere nemmere finde dig ved behov.
 • Kontakt:

  Hasan Yilmaz; formand for udvalget for beskæftigelse og erhverv, Hyi@furesoe.dk, 2145 0704

  Henriette Moos: Furesø Erhvervsforening, henmoos@gmail.com, tlf. 4112 0141

  Gregers Bisgaard, Furesø INDUSTRI, 4042 1248, gb@simi-as.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kommunale-investeringer-skal-holde-gang-i-hjulene?releaseId=13592292

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu