ANNONCE

PRM / Kræftens Bekæmpelse uddeler støtte til kræftforskning

19. august 2020 09:58 | Af: Ritzau Info
 

To nye forskningsprojekter ved Aalborg Universitetshospital modtager støtte fra Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg. Begge projekter indledes i 2021.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Professor, dr.med. Morten Ladekarl, Onkologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, har modtaget 1.850.000 kr. til forskningsprojektet ‘Elektroporations-potenseret immunterapi til metastatisk pancreas cancer (EPIC-1)’. I dette projekt vil forskerne afprøve en ny behandling med immunterapi til patienter med bugspytkirtelkræft med spredning. Immunterapi har hidtil vist skuffende resultater mod bugspytkirtelkræft, men her vil de forsøge at aktivere immunforsvaret til at bekæmpe kræften ved hjælp af en kombination af elektriske impulser og immunterapi.

Professor, cand.scient., ph.d. Karen Dybkær, Hæmatologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, har modtaget 2.325.000 kr. til forskningsprojektet ‘Molekylære kendetegn for patienter med diffus storcellet B-celle lymfom, som har effektivt respons på behandling med bortezomib’. B-celle lymfom er en særlig variant af lymfeknudekræft, og projektet har til formål at identificere patienter med diffus storcellet B-celle lymfom, som vil have særlig gavn af at blive behandlet med midlet bortezomib i kombination med standardbehandling. Forskerne håber, at de på den baggrund kan udvikle hurtige og billige påvisningsmetoder, som kan blive en del af hverdagsdiagnostikken på et hospital.

Kontakt:

Marianne Vestergaard
Presserådgiver
Kræftens Bekæmpelse
Mobil 2889 6055
Email: marves@cancer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kraeftens-bekaempelse-uddeler-stotte-til-kraeftforskning?releaseId=13597993

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu