ANNONCE

PRM / Kræftpatienter og pårørende får hjælp i Kræftrådgivningen i Herning

15. juni 2020 15:02 | Af: Ritzau Info
 

Ny årsrapport viser, at borgerne i Herning gør god brug af rådgivningstilbuddene i Kræftrådgivningen i byen. I 2019 var der nemlig 8.058 henvendelser fra kræftpatienter, pårørende og efterladte – og det vidner om, at vi udfylder en vigtig rolle, når man rammes af kræftsygdom, siger rådgivningsleder Ditte Jacobsen.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Når man rammes af kræft, kan der være behov for rådgivning og støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det viser en ny årsrapport. Ofte er det nemlig en livsomvæltende besked at få at vide, at man har en kræftsygdom. Og det gælder både for kræftpatienter og pårørende

En ny årsrapport med opgjort status for 2019 viser, at kræftpatienter og pårørende har henvendt sig 8.058 gange til Kræftrådgivningen i Herning for at få rådgivning og støtte til at komme gennem et forløb med kræftsygdom.

– Tallet vidner om, at rådgivningen udfylder en meget vigtig rolle for kræftpatienter og pårørende, fortæller Ditte Jacobsen.

– Det glæder mig, at vi får så mange henvendelser, og at vi kan hjælpe i en svær tid, både med svar på spørgsmål, individuel rådgivning og fællesskaber med andre, der er i samme situation, siger Ditte Jacobsen.

Halvdelen er kræftpatienter i behandling

I årsrapporten kan man også læse, at halvdelen af henvendelserne kommer fra kræftpatienter i behandling, 30 procent fra pårørende og 16 procent fra efterlevende.

Der er flest henvendelser fra kvinder, og det er aldersgruppen 50-69 der er mest repræsenteret i kræftrådgivningen.

Kræftrådgivningen i Herning tilbyder individuelle rådgivningssamtaler, familierådgivning, grupper for patienter, pårørende, efterladte børn og voksne, fysisk aktivitet, afspænding eller mindfulness og meget mere.

Læs mere om Kræftrådgivningen i Herning her
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/raadgivning/radgivninger/region-midtjylland/herning/

Kontakt:

Kontakt enten Kræftrådgivningen i Herning på 70 20 26 63

eller:

Presse- og kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse
Didder Oppermann
21151331
biropp@cancer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kraeftpatienter-og-parorende-far-hjaelp-i-kraeftradgivningen-i-herning?releaseId=13595240

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu