ANNONCE

PRM / Krav om mundbind ved køreprøve

28. oktober 2020 17:00 | Af: Ritzau Info
 

Fra torsdag bliver det et krav, at både elev og prøvesagkyndig skal bære mundbind eller visir til køreprøven.

Pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet

De praktiske køreprøver bliver fra torsdag den 29. oktober 2020 afholdt med mundbind eller visir. Kravet kommer for at begrænse smittespredningen og beskytte de prøvesagkyndige.

– Lige nu ser vi, hvordan landene omkring os stadig lukker mere ned i takt med den stigende smitte. Der er vi heldigvis ikke i Danmark, og regeringen arbejder for at holde antallet af smittede nede og samfundet i gang. For bedst muligt at undgå smitte hos de motorsagkyndige, så køreprøverne fortsat kan gennemføres, bliver der derfor nu krav om at man skal bære mundbind eller visir, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Derimod vil det fortsat være op til elever og kørelærere, om der skal bære mundbid eller visir i køreundervisningen.

– Vi hører fra branchen, at kørelærerne og eleverne i høj grad allerede bruger mundbind eller visir i den praktiske undervisning. Det er rigtig godt, og jeg vil opfordre køreskolerne og eleverne til fortsat at passe godt på, siger Benny Engelbrecht.

Kravet om brug af mundbind er tiltænkt de køreprøvesituationer, hvor den prøvesagkyndige og kørekortansøgeren befinder sig i samme kabine. Kravet vil derfor ligeledes være gældende ved helbredsmæssige køretests.

Kontakt:
Martin Hein, transportministerens pressechef, 4185 1483

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/krav-om-mundbind-ved-koreprove?releaseId=13603318

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu