ANNONCE

PRM / Krifa-formand om minkavlere: De skal ikke kun have økonomisk hjælp

16. november 2020 13:55 | Af: Ritzau Info
 

De danske minkavlere må sige farvel til deres erhverv, som er mere end bare et arbejde. Derfor mener Krifas formand, at hjælpen ikke kun skal være økonomisk

Pressemeddelelse fra Krifa

De seneste dage har medierne flydt over med billeder af døde mink og fortvivlede minkejere. Statsminister Mette Frederiksen beordrede på et pressemøde alle danske minkejere til at slå samtlige af deres dyr ihjel, fordi der var fundet en mutation af covid-19 i flere mink. Historierne vækker stærke følelser og deler vandene.

– Det er klart, at skandaledelen om manglende lovhjemmel vækker opsigt og harme hos mange. Det gør det også hos mig. Desværre har jeg før påpeget regeringens magtfuldkommenhed og disrespekt for demokratiet og nu retsstaten, siger Søren Fibiger Olesen, der er formand i Krifa.

Formanden opfordrer til, at vi ikke glemmer minkavlerne i den vigtige diskussion om lovhjemmel. Ifølge Søren Fibiger Olesen skal fokus ikke ligge på økonomi alene, når minkavlerne skal hjælpes videre.

– Selvfølgelig skal de kompenseres og have hjælp til at få økonomien til at løbe rundt det næste stykke tid. Men det er som om, mange glemmer, hvor stort et chok alle de mennesker har fået. Tæppet er revet væk, og deres fremtid synes usikker og uoverskuelig, siger Krifa-formanden.

Plads til sorg
I BT kunne man 6. november læse historien om en minkavler, der sendte selvmords-sms’er til sine søskende. Han kunne ikke bære tanken om at skulle opgive sit livsværk.

– Heldigvis nåede han ikke at gøre alvor af sine tanker, men historien viser alvoren for de her minkavlere. De skal ikke bare have en pose penge, siger Søren Fibiger Olesen og tilføjer, at uanset om man er for eller imod minkavl og Mette Frederiksens håndtering af sagen, så må man have sympati for minkavlernes situation.

– Arbejdet er en kæmpe del af vores identitet og der, vi bruger over halvdelen af vores vågne timer. Der skal være plads til at sørge over tabet af et livsværk, men lige så vigtigt skal der være hjælp til at finde en ny vej i livet, fortsætter formanden.

Fokus på trivsel
Trivsel og brancheskifte fylder meget, når Krifa hjælper medlemmer, og Krifa-formanden mener, at Regeringen bør tilbyde noget særligt til minkavlerne og deres medarbejdere, som både skal bearbejde chok og tab, men også finde en ny vej i livet:

– Der skal fokus på, at både minkavlerne og deres medarbejdere skal videre i job, der ikke bare giver dem smør på brødet, men som giver dem god arbejdslyst. En pose penge er ikke nok, hvis vi skal sikre, at de kommer i nyt arbejde og undgår at bryde sammen på et senere tidspunkt.

Kontakt:

Formand Søren Fibiger Olesen tlf.: 25444008 email: sfo@krifa.dk

Pressekontakt Fie Rødkjær Møller tlf.: 21642021 email: frn@krifa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/krifa-formand-om-minkavlere-de-skal-ikke-kun-have-okonomisk-hjaelp?releaseId=13604281

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu