ANNONCE

PRM / Kronprinsen og statsministeren deltager i Red Barnets 75-års jubilæumskonference

28. august 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Red Barnet

Onsdag den 9. september gæster H.K.H. Kronprinsen Red Barnets 75-års jubilæumskonference på Børsen sammen med statsminister Mette Frederiksen og udviklingsminister Rasmus Prehn.

Konferencen sætter fokus på, hvordan vi sikrer børns mentale sundhed og trivsel – også kaldet Mental Health and Psychosocial Support (MHPSS) – især i områder ramt af krig og konflikt. I løbet af formiddagen vil Kronprinsen, statsministeren og udviklingsministeren holde tale og lytte til oplæg om Red Barnets arbejde med at hele børns mentale krigsskader.

Kronprinsen er protektor for Red Barnet og vil på konferencen desuden overrække en ærespris for livslangt engagement til Joseph ‘Joop’ Vos, der som 9-årig var på et af Red Barnets første rekreationsophold i Danmark lige efter Anden Verdenskrig, og som på konferencen vil fortælle sin historie.

Akkreditering
Pga. et begrænset antal pladser er der kun adgang for akkrediteret presse til arrangementet. Tilmelding skal ske på mail til gbj@redbarnet.dk senest den 7. september kl. 12.

Sted:

Børssalen, Børsen. Ankomst til receptionen i Dansk Erhverv, Slotsholmsgade 1A, 1216 København K, indgang B.

Tid:

Onsdag den 9. september 2020 kl. 9-16.30.

Kontaktpersoner:
Gitte Bank de Thurah, tlf. 21 55 20 45, gbj@redbarnet.dk og Julie Kauffmann, tlf. 21 89 90 61, e-mail: juka@redbarnet.dk

Baggrund om konferencen
I 75 år har Red Barnet hjulpet børn ramt af krig og konflikt. Organisationens arbejde startede bogstaveligt talt i ruinerne fra Anden Verdenskrig med hjælp til krigens børn, og i dag arbejder Red Barnet fortsat i verdens skrøbelige stater og brændpunkter, hvor børn flygter og frarøves deres sikkerhed, skolegang og barndom.

Ikke siden Anden Verdenskrig har så mange børn været på flugt, og samtidig har coronakrisen øget risikoen for psykologiske belastninger og dermed dårligere trivsel hos børn. Behovet for mental sundhed og psykosocial støtte (MHPSS) til børn har aldrig været større.

Får børnene ikke den rette hjælp, risikerer det at få alvorlige konsekvenser for dem langt ind i voksenlivet; det skader deres uddannelse, deres familier og de samfund, som der er brug for, at de bidrager positivt til.

Derfor sætter Red Barnet fokus på børns mentale sundhed og trivsel til organisationens 75-års jubilæumskonference. Red Barnet i Danmark har en særlig ekspertise på dette område og er blandt de førende i verden. Organisationens protektor Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen holder tale på konferencen, hvor danske såvel som internationale eksperter på området også vil deltage. Formålet med konferencen er at sikre den afgørende hjælp til de millioner af børn, der i dag er berørt af krig og konflikt, så deres mentale krigsskader ikke bliver varige.

Læs mere om konferencen her: https://redbarnet.dk/mhpss-konference/

Kontakt:

Presseansvarlig Gitte Bank de Thurah tlf.: 2155 2045 email: gbj@redbarnet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kronprinsen-og-statsministeren-deltager-i-red-barnets-75-ars-jubilaeumskonference?releaseId=13598826

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu