ANNONCE

PRM / Kultur på trods af nedlukning

2. september 2020 15:58 | Af: Ritzau Info
 

På baggrund af coronakrisen har Udvalg for kultur, fritid og idræt oprettet en særlig pris “Kultur på trods”. Prisen uddeles til dem, der har gjort noget helt særligt for at udbrede kulturen og øge livskvaliteten hos Furesøs borgere under coronakrisen. Indstil en kandidat eller aktivitet senest 1. oktober.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Kulturbranchen kæmper i øjeblikket med restriktioner og tab af indtægter efter forårets og sommerens nedlukning. Men kulturens oplevelser og fællesskaber har samtidig været med til at forsøde livet for de borgere, der blev ramt af isolation og nedlukning. Derfor har Udvalg for kultur, fritid og idræt oprettet den ekstraordinære pris “Kultur på trods”.

“Coronakrisen har lært os, hvor vigtigt det er, at vi passer på hinanden. Vi har også lært, hvor meget kulturelle oplevelser betyder for os og vores medborgere. Musik, billedkunst, litteratur, dans, teater, film etc. kan bevæge os, gøre os mindre ensomme og give livet indhold og kvalitet, siger formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, Tine Hessner (R).

Næstformand i udvalget, Muhammed Bektas (A) supplerer: Når man ikke må samles og være tætte, skal man virkelig være opfindsom og stædig for at komme igennem med sin idé, trods restriktionerne, og det ved vi, at der er mange i Furesø, der har været i dette forår. Dem vil vi gerne hylde med “Kultur på trods”-prisen.

Om “Kultur på trods”

“Kultur på trods”-prisen uddeles i 2020 i stedet for Kulturprisen, pga. den særlige situation, vi har i år. Prisen er en hyldest til en frivillig, coronarelateret kulturindsats i kommunen. Alle kan indstille enten en person, forening eller en aktivitet ved at udfylde formularen på furesoe.dk/kulturpåtrods senest den 1. oktober 2020.

“Jo flere, der indstilles, jo bedre – for så er der også en idebank til fremtiden,” fortæller Tine Hessner og Muhammed Bektas.

Uddeles 22. oktober

“Kultur på trods”-prisen uddeles torsdag den 22. oktober i Farum Kulturhus’ café Frk. Fryd kl. 17-18, hvor alle kandidater og aktiviteter hyldes. Hvis du vil vide mere om pris, indstilling og uddeling, kan du kontakte kulturkonsulent Cecil Bojsen Haarder på kultur@furesoe.dk eller til på tlf. 7216 5030.

Foto: Musikskolen spillede før Talentprisuddelingen 11. juni 2020 – udendørs på grund af corona.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Tine Hessner (R), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. 4119 6041
Muhammed Bektas (S), næstformand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, tlf. 4267 5512

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kultur-pa-trods-af-nedlukning?releaseId=13599212

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu