ANNONCE

PRM / Kunst til sans og samling – fondsstøtte muliggør nye publikumsinddragende aktiviteter på HEART

2. juli 2020 14:06 | Af: Ritzau Info
 

HEART åbner skatkammeret i efteråret og byder velkommen til kunst du kan kan krybe igennem, farverevolutioner du kan skabe selv, og kunst to-go i naturen og derhjemme.

Pressemeddelelse fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Takket være støtte fra Ny Carlsbergfondets ekstraordinære museumspulje kan HEART i det kommende efterår påbegynde en større investering i museets samling med særlig fokus på oplevelsesbaseret formidling og digital tilgængelighed. Som konsekvens af den verdensomspændende corona-krise har HEART måttet gentænke det samlede udstillings- og eventprogram for 2020 og sætter nu fokus på en strategisk udvikling af museets faste samling som primær ressource til skabe fællesskabsfremmende aktiviteter såvel inden- som udenfor det fysiske museumsrum.

” De voldsomme udfordringer i forbindelse med corona har tvunget os til at tænke i nye baner, og nå vores brugere på andre måder end gennem vores traditionelle kerneprodukt; de fysiske udstillinger og oplevelser i museumsrummet.” Fortæller museumsdirektør Holger Reenberg og fortsætter:

“På trods af det negative udgangspunkt har det skabt det positive resultat, at vi har kunnet se virkningerne af at nå vores brugere via de digitale platforme, formidling af kunsten “ud af huset” til hjemmebrug og online samt et øget fokus på kunstoplevelser i parkerne omkring museet. Det er disse erfaringer vi nu takket være fondens generøse hjælp vil bruge som et startskud til at udvikle en formidlingsform, der både sker på et mere umiddelbart og oplevelsesbaseret plan inde på museet og samtidig skaber en langt større tilgængelighed og brugerinddragelse af kunsten via de digitale kanaler.”

Første skridt i denne proces vil blive skudt i gang i september 2020 med en tematisk samlingsudstilling, der sætter fokus på “den gode fortælling” og omfattende online oplevelsesarkiv.

I alt 29 kunstmuseer har fået gavn af Ny Carlsbergfondets ekstraordinære museumspulje:

“Det er glædeligt, at vi har haft mulighed for at støtte både bredt og dybt. De specifikke støttebehov har været meget forskellige museerne i mellem, og alligevel udspringer de alle af et ønske om at få gang i hjulene igen og få publikum tilbage til kunsten,” siger Christine Buhl Andersen, forkvinde i Ny Carlsbergfondet.

Kontakt:

For yderligere info kontakt:
Museumsdirektør Holger Reenberg, tlf. 4025 1033
eller
Kommunikationschef Thilde Nyborg, tlf. 3144 3505

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kunst-til-sans-og-samling—fondsstotte-muliggor-nye-publikumsinddragende-aktiviteter-pa-heart?releaseId=13596424

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu