ANNONCE

PRM / Kunstgræsbane på vej i Hareskovby

30. april 2020 12:34 | Af: Ritzau Info
 

Onsdag gav politikerne i Furesø grønt lys til en kunstgræsbane i Hareskovby.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Glade fodboldbørn i alle aldre får snart bedre mulighed for at spille fodbold i Hareskovby. Der er rift om fodboldbanen på Månedalsstien i Hareskovby, så banen bliver slidt, og kan kun bruges i sæsonen fra april til oktober.

Onsdag tog byrådet et vigtigt skridt for at forbedre forholdene for Hareskov IF ved at vedtage de tilladelser, der er nødvendige for at etablere en kunstgræsbane. Kunstgræsbanen vil kunne bruges hele året og dermed i højere grad være med til at understøtte klubbens aktiviteter samt skolens behov for daglig fysisk aktivitet.

“Der har været sagt og skrevet meget omkring projektet i Hareskovby, og vi har modtaget flere høringssvar, som nøje er blevet gennemgået af forvaltningens fagpersoner. Blandt andet er der sket en ændring af placeringen af indgangen til banen. Vi har i det politiske udvalg såvel som i forvaltningen lagt mange kræfter i at finde miljømæssigt forsvarlige løsninger. Projektet er nu muliggjort med en nedsivnings-,udlednings-og spildevandstilladelse, hvor betingelser er opstillet i forhold til de miljømæssige krav fra Miljøstyrelsen m.v.
Jeg har længe været i tvivl om det miljømæssige forsvarlige og føler mig nu betrygget i, at det er en god løsning,” fortæller Lene Munch-Petersen (A) formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Anlægget oven på den eksisterende græsbane vil være med til at holde regnvand inde på banen, frem for at det siver til de omkringliggende søer. For at sikre banens stabilitet har politikerne i Udvalget for byudvikling og bolig givet grønt lys til terrænregulering. Derudover giver udvalget tilladelse til opstilling af 6 lysmaster i en højde af 16,7 meter, så banen kan bruges året rundt.

“Regulering af lys er i høj grad en balancegang. Jo lavere master, jo mere lysforurening på grund af vinklingen af armaturerne. Vi har peget på lysmaster, der er en anelse lavere end de først foreslåede 18 meter. Det giver lys nok på banen og sikrer samtidig mod væsentligt lysindfald til naboerne, ” siger Egil F. Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig.

Lysberegninger med de seks master viser, at de nærmeste boliger blive belastet med mindre end 2 lux og op til 10 lux i den fjerneste del af haven, når lamperne er tændt.

“Vi er meget glade for de muligheder, som banen giver” siger Jim Midjord, formanden for Hareskov IF Fodbold.
“Det er et stort ønske igennem snart rigtig mange år, som vi endelig får opfyldt. Nu bliver der plads til alle klubbens medlemmer. Børnene vil få rørt sig og trænet året rundt, og det vil gøre det nemmere at holde sammen på fællesskabet og holde fast i vores spillere hen over hele året,” siger han.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, tlf. 72165660.
Egil F. Huulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 21518188
Jim Midjord, formand for Hareskov IF fodbold, tlf. 26272832
Peter Rosgaard, centerchef, Center for kultur, idræt og erhverv, tlf. 72164784
Ellen Hvidt Thelle, centerchef, Center for By og miljø, tlf. 72165780

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kunstgraesbane-pa-vej-i-hareskovby?releaseId=13592606

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu