ANNONCE

PRM / Kunsthal præsenterer politiske rebeller

21. maj 2019 08:41 | Af: Ritzau Info
 

Ai WeiWei, Lars Vilks, Dan Park, Firoozeh Bazrafkan, Agnieszka Kolek, Erik K. Christensen, Gongsan Kim, Kristian von Hornsleth, Lina Hashim, Madame Nielsen, Mimsy, Uwe Max Jensen og Banksy. 13 politiske kunstnere fra ind- og udland bidrager i sommer til den første gruppeudstilling af sin art herhjemme, når Læsø Kunsthal 7. juni åbner udstillingen “Den politiske kunst”.

Pressemeddelelse fra First Link

Denne sommer kulminerer flere års arbejde med at skabe en udstilling, der samler banebrydende politiske kunstnere fra Danmark og hele verden. Kunstnere hvoraf flere har trodset trusler og straf for at gøre os klogere – og friere.

Afslører frihedens grænser

“Vi har brug for de politiske kunstnere”, fortæller udstillingens kurator og daglig leder for Læsø Kunsthal, Jon Eirik Lundberg. Udstillingen skal hjælpe folk til at forstå, hvad politisk kunst er, og den skal få folk til at reflektere over de reaktioner, som den politiske kunst skaber hos dem selv og hos andre. Og hvorfor.

“Politisk kunst nedbryder tabuer og åbner for udveksling af tanker og ideer, og den søger og afprøver grænserne. Ligesom kanariefuglen i gamle dage viste minearbejderne, hvornår ilten slap op, så synliggør den politiske kunstner, hvor grænserne for den fri debat går i et samfund”, fortæller kunsthallens leder.

Kunstnere intimideres

I totalitære regimer lever kunstneren ofte med sit eget liv og frihed som indsats, men selv i frie samfund på vores egne breddegrader ser man, at politiske kunstnere bliver overfaldet, truet og skammet ud. Et faktum som flere af de udstillende kunstnere oplever på egen krop. Det skyldes bl.a. andet, at politisk kunst og dens udøvere ofte bliver misforstået, fortæller Jon Eirik Lundberg.

“Vi ser ofte, at politiske kunstværker – nogle gange bevidst – bliver tolket som konkrete politiske holdninger, og at kunstneren bliver taget til indtægt for holdninger, blot fordi de indgår som elementer i hans eller hendes kunstværk. Men kunsten har ikke et defineret mål ligesom politik har det. Og mens politik handler om at levere svar, så er kunstens opgave at stille spørgsmål”, siger kunsthallens leder.

Nødvendig kunst

“Det er derfor, vi har brug for den politiske kunst. Vi skal – hvor provokerende det end måtte være – kunne forholde os til ethvert spørgsmål om vores samfund og holdninger uden altid at skulle give et svar”, slutter han

Arbejdet med udstillingen har banet vej til et samarbejde med gruppen Passion For Freedom, som i de seneste ti år har præsenteret politisk kunst i London. Et af dets medlemmer, Agnieszka Kolek, deltager desuden i udstillingen.

Udstillingen “Den politiske kunst” løber fra fredag den 7. juni til og med søndag den 28. juli 2019.

Følgende kunstnere deltager med værker:

 • Agnieszka Kolek (Polen/Storbritannien)
 • Ai WeiWei (Kina)
 • Banksy (Storbritannien)
 • Dan Park (Sverige)
 • Erik K. Christensen (Danmark)
 • Firoozeh Bazrafkan (Danmark/Iran)
 • Gongsan Kim (Nordkorea/USA)
 • Kristian von Hornsleth (Danmark)
 • Lars Vilks (Sverige)
 • Lina Hashim (Danmark/Irak)
 • Madame Nielsen (Danmark)
 • Mimsy (Storbritannien)
 • Uwe Max Jensen (Danmark)

Om Læsø Kunsthal
Kunsthallen er en selvejende institution stiftet den 1. juni 2015. Kunsthallen viser udstillinger og faciliterer ny kunstproduktion. Hver sommer arrangerer kunsthallen desuden en litteraturfestival. Læsø Kunsthal samarbejder tæt med Læsø Kommune, Region Nordjylland samt private og offentlige fonde, private gallerier og offentlige museer.
Adresse: Smedievejen 2, 9940 Læsø
www.laesoekunsthal.com

Kontakt:

Henrik Kragelund
First Link Kommunikation
Tlf: +45 3052 5191
E-mail: henrik@firstlink.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kunsthal-praesenterer-politiske-rebeller?releaseId=13573849

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu