ANNONCE

PRM / Kunstner sad til middag med det kinesiske kommunistparti – nu skaber hun en teaterforestilling om det

11. februar 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Kina er centrum vor tids største verdenspolitiske forhandlinger og tager stor plads i mediebilledet, men vores viden om Kina er mangelfuld og unuanceret, mener instruktør og dramatiker Sigrid Johannesen. I efteråret 2019 rejste Johannesen til Kina for at forstå det moderne Kina. Snart sad hun til middag med kommunistpartiet. Hendes rejse bliver nu til teaterforestillingen MADE IN CHINA på Sort/Hvid og Aarhus Teater.

Pressemeddelelse fra Sort/Hvid

Tidligere hed det sig, at når noget sker i USA, sker det i Danmark 10 år senere – det gør sig nu gældende for Kina.

“Den vestlige verden sidder fast i en idé om overlegenhed. Vi er vokset op med USA som en klart defineret monopolær magt, men nu oplever vi en bevægelse mod flere magtcentre. Idéen om, at vores samfundsform er den eneste rigtige, er forældet. Vi står overfor en klimakrise, der kræver radikal, politisk handling, og lige nu er vi vidne til, at vores demokratiske system ikke kan håndtere en krise af det omfang. Det kan ikke tænke langsigtet, ikke handle effektivt. Vi skal turde at stille spørgsmålstegn ved, om vores system er det eneste rigtige,” siger Sigrid Johannesen.

Kina er foregangsland på en række områder: udviklingen af ny teknologi, robotter, kunstig intelligens, rumfart. I store dele af verden skyder skoler, veje og kæmpe bygningsværker op med Kina som partner. Nye hospitaler bliver bygget på få dage for at håndtere udbrud af sars og coronavirus. Kina handler med en kompromisløs effektivitet. En handlekraft, som ligger langt fra langstrakte politiske processer i vesten, hvor det har taget briterne 3,5 år at komme ud af EU.

Med forestillingen MADE IN CHINA forsøger Sort/Hvid og Aarhus Teater at forstå det moderne Kina og den vestlige verdens grundlæggende afstandtagen fra landet.

Vi ved for lidt om Kina
“Jeg rejste til Kina for at forstå vores nye fremtid. En fremtid, hvor Kina ikke længere passer i rollen som fabrik for den vestlige verden. Den negative fremstilling af Kina, der præger det danske mediebillede, er for unuanceret, for uoplyst. Hvis vi vil være en del af den nye verden, så må vi sætte os ind i Kina, forholde os nuanceret til en helt ny magtbalance, hvor vesten ikke er egenrådig længere,” siger Sigrid Johannesen.

Sigrid Johannesen rejste til Kina i efteråret 2019. I Danmark havde hun mødt en kinesisk kvinde, der ville lære hende at blive kineser. Kvinden inviterede Johannesen med på en handelsmesse arrangeret af kommunistpartiet – de skulle repræsentere Danmark. Her blev Johannesen introduceret for en række officielle embedsfolk, og inden kort tid sad hun til middag med kommunistpartiet.

Den 27. marts er der premiere på Sort/Hvid på MADE IN CHINA. Forestillingen er en historie om den europæiske kulturs krakelerende selvfortælling om overlegenhed i en tid, hvor den globale magtbalance er tiltet mod øst. Forestillingen skabes af Sigrid Johannesen og er baseret på hendes rejse til Kina. MADE IN CHINA er skabt i samarbejde mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater.

Kontakt:

Salgs- og kommunikationsansvarlig Maja Vadum Larsen tlf.: 61 70 89 79 email: maja@sort-hvid.dk

Sort/Hvid: Maja Vadum Larsen/ 61 70 89 79 / maja@sort-hvid.dk

Aarhus Teater:
Mathias Wissing / 28 93 69 22 / mathias.wissing@aarhusteater.dk
Morten Daugbjerg / 42 13 00 47 / morten.daugbjerg@aarhusteater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kunstner-sad-til-middag-med-det-kinesiske-kommunistparti—nu-skaber-hun-en-teaterforestilling-om-det?releaseId=13587975

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu