ANNONCE

PRM / Kvindernes Internationale Kampdag i FOA

2. marts 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Forbundshuset slår dørene op og inviterer alle til 8. marts-arrangement, som blandt andet giver et skarpt indblik i, hvordan fortidens kvindesyn stadig i dag sætter et negativt aftryk på kvindernes lønsedler.

Pressemeddelelse fra FOA

Manden er familiens hovedforsøger og skal have et forsørgertillæg. Hvad kvinden tjener, hvis hun også arbejder, er en biindtægt. Familiens lommepenge. Sådan lød i grove træk den logik, der herskede for mere end 50 år siden, da offentligt ansattes løn skulle indplaceres på forskellige løntrin ved indførslen af den såkaldte Tjenestemandsreform i 1969. Og sådan lyder en af hovedkonklusionerne fra ph. d. og historiker Astrid Elkjær Sørensen, der forsker i ligestilling.

På Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts fortæller hun om sit forskningsprojekt for Ligelønsalliancen – herunder FOA, der kræver et opgør med Tjenestemandsreformens negative konsekvenser for kvinders løn anno 2020. Det sker i FOAs forbundshus i København, hvor alle er velkomne til at deltage.

Mød også direktør for KVINFO Henriette Laursen, som vil fortælle om organisationens arbejde og kommende indsatser, efter den har fået tilført en ekstra bevilling med Finansloven 2020.

Velkomsttalen holdes af formand for Kost- og Servicesektoren, Pia Heidi Nielsen, der også vil sætte gang i den ligestillingsdebat, der vil foregå ind i mellem de fællessange og arbejdersange, som Nina og Niklas Schneidermann (guitarist og sangskriver i Magtens Korridorer) fører gæsterne igennem.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Program

13.30-14.00 Dørene åbnes
14.00-14.10 Velkommen ved Pia Heidi Nielsen
14.10-15.15 Foredrag ved Astrid Elkjær Sørensen, ph.d. fortæller om sit forskningsprojekt om Tjenestemandsreformen for Ligelønsalliancen og om kvindernes løn i dag er lav som følge af, at man for mere end et halvt århundrede siden anså kvindens løn for at være en biindtægt til mandens.
15.15-15.30 Pause med kaffe/vand/øl og lidt mundgodt
15.30-16.05 Direktør Henriette Laursen fra KVINFO fortæller om KVINFOs arbejde og kommende indsats.
16.05-17.00 Små fagpolitiske debatter og fællessang ved Nina og Niklas Schneidermann
17.00

Tak for i dag

Kontakt:

Spørgsmål fra pressen kan ske til pressekonsulent Ulla Gunge, ugun@foa.dk, tlf. 52504112.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kvindernes-internationale-kampdag-i-foa?releaseId=13587534

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu