ANNONCE

PRM / Kvisten giver gratis terapi til seksuelt misbrugte

18. august 2020 10:02 | Af: Ritzau Info
 

Vi inviterer til informationsmøde i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk i Lyngby onsdag 26. august 2020

Pressemeddelelse fra Kvisten

Der er hjælp at hente til kvinder og mænd fra Lyngby-Taarbæk og hovedstadsområdet, der kæmper med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. Den landsdækkende sociale organisation Kvisten er udvidet med en lokal psykoterapeut, Henrik Ølgaard, og behandlingerne foregår i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk på Rustenborgvej 2A, 2800 Kgs. Lyngby.

I den anledning holder Henrik Ølgaard informationsmøde om Kvisten, hvad senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen er, og hvordan han arbejder terapeutisk med seksuelt misbrugte. Informationsmødet finder sted i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk på Rustenborgvej 2A i Kgs. Lyngby, onsdag 26. august 2020 kl. 17:00. Det er åbent for alle interesserede, og tilmelding er ikke nødvendig.

Senfølger kan for eksempel være svære følelser af skyld, skam og vrede. Det kan være angst, depression, lavt selvværd, vanskeligheder i relationer med andre og problemer med at sætte sine egne og mærke andres grænser. Senfølger kan på den måde resultere i massive og komplekse sociale, mentale, psykiske og sociale vanskeligheder for den enkelte.

Kvisten stiller formelle krav til frivillige behandlere

Kvisten stiller en række krav til de behandlere, som arbejder frivilligt i Kvisten. De skal have en godkendt 4-årig psykoterapeutisk uddannelse eller være psykolog med psykoterapeutisk specialisering. De skal også have uddannelse i at arbejde med traumer, og desuden skal de selv have været igennem en dybdegående egen-terapi.

– Kvisten har 93 frivillige og uddannede behandlere over hele landet, og vi kan sagtens være flere i hovedstadsområdet. Vi vægter fagligheden meget højt. Derfor sørger vi for, at vores frivillige løbende får efteruddannelse, kurser og supervision, siger Lisbeth Høstgaard Møller, direktør for Kvisten.

Henrik Ølgaard, psykoterapeut MPF, er oprindelig uddannet civiløkonom, men startede i 2003 sin gestaltterapeutiske uddannelse i Australien. I 2006 færdiggjorde han uddannelsen i Danmark. Han er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

– Jeg ved hvor meget hjælp en samtale med en professionel terapeut kan være for en person, der har senfølger efter seksuelle overgreb. Vores samtaler skaber mærkbare forandringer hen imod et bedre liv for vores klienter, fortæller Henrik Ølgaard.

6,7 pct. af alle danskere over 18 år har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen (209.968), jf. undersøgelsen “Sex i Danmark” 2019. Tallet svarer til alle indbyggere i Odense.

60-80 pct. af dem får så alvorlige senfølger i form af komplekse sociale, mentale, psykiske og fysiske vanskeligheder, at de har behov for behandling for at komme til at fungere i tilværelsen.

Kontakt:

Yderligere information:

* Henrik Ølgaard, psykoterapeut og frivillig i Kvisten, tlf. 20 36 04 56 – mail: henrik.olgaard@gmail.com

* Lisbeth Høstgaard Møller, direktør for Kvisten, tlf. 60 70 72 57 – mail: info@kvistene.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kvisten-giver-gratis-terapi-til-seksuelt-misbrugte?releaseId=13598025

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu