ANNONCE

PRM / LÆGEMIDDELSTYRELSEN AFVISER INTERNATIONAL CORONA FORSKNING

29. februar 2020 23:48 | Af: Ritzau Info
 

Gennembrud med malariamiddel mod coronavirus affejes af overlæge i Lægemiddelstyrelsen som uautoriseret og udokumenteret…det er forkert og synd for patienterne.

Pressemeddelelse fra Patientens.dk

Lægemiddelstyrelsens Thomas Senderovitz advarer på Twitter mod at vi i Danmark bør overveje at tage det gammelkendte klorokin i brug i Danmark til coronasmittede, noget som Patientens tidligere idag har anbefalet.

Han skriver det er udokumenteret at bruge klorokin mod coronavirus…det passer de facto ikke siger læge Stig Ekkert. Patientens fremlægger gerne den godkendte forskning som viser at det virker så godt at alle patienter fremover vil blive tilbudt denne behandling i Kina. Det er derimod korrekt at Lægemiddelstyrelsen ikke har autoriseret brugen af det gammelkendte malariamiddel mod coronavirus i Danmark. Det bør dog ikke komme patienterne til gene og vi fastholder anbefalingen og opfordrer Lægemiddelstyrelsen til at undersøge de internationale videnskabelige databaser, hvor de vil kunne finde de ny beviser for klorokins effekt mod Covid 19.

Endvidere er det lægers pligt at have patienternes velfærd og ikke Lægemiddelstyrelsens ditto på sinde. Vi fremlægger selvfølgelig også gerne de udenlandske videnskabelige artikler om klorokin, som også i andre lande har skabt overskrifter og fremkaldt håb om bedre behandling af coronasmittede. Det ved jeg Lægemiddelstyrelsen også har som mål, men jeg mener med al respekt at de tager fejl her siger Stig Ekkert.

Kontakt:

Læge og kommunikationsansvarlig Stig Ekkert email: stigekkert@gmail.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/laegemiddelstyrelsen-afviser-international-corona-forskning?releaseId=13589115

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu