ANNONCE

PRM / Læger uden Grænser behandler igen flygtninge ved Moria

11. september 2020 12:20 | Af: Ritzau Info
 

Tusinder af flygtninge får stadig ikke lægehjælp efter brandene i Moria, men Læger uden Grænsers lægeklinik er nu igen i gang med at hjælpe så mange som muligt.

Pressemeddelelse fra Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser har som eneste organisation lige nu endelig fået lov til at hjælpe nogle af de mange flygtninge, der nu er hjemløse efter brandene i flygtningelejren Moria.

Siden brandene natten til onsdag har Læger uden Grænsers medarbejdere forsøgt at få lægehjælp frem til de over 12.000 flygtninge, der boede i lejren.

“Vi er endelig tilbage i vores lægeklinik ved Moria. Vi kom til sidst igennem blokaderne, men situationen er fuldstændigt kaotisk. Tusinder af mennesker sover på vejene uden hverken tæpper, soveposer, mad eller vand. De får ikke medicin. Lige nu er vi de eneste, der hjælper her,” siger Marco Sandrone, vores projektkoordinator på Lesbos, hvor Moria ligger.

Ved siden af de rygende rester af Moria yder Læger uden Grænsers medarbejdere basal lægehjælp til de flygtninge, vi må og kan få lov til at hjælpe. Heldigvis står organisationens klinik stadig efter brandene.

Men mange tusinde får ikke hjælp.

I kaosset under og efter brandene var det umuligt at få lægehjælp frem. De mange mennesker måtte løbe for deres liv væk fra flammerne og blev sendt ud på vejene omkring lejren og ned mod den nærmeste by – hvor de dog ikke måtte komme ind.

I stedet måtte de sidde på vejene hele natten og dagen efter i den bagende sol, uden vand eller mad.

Læger uden Grænsers danske anæstesisygeplejerske Kamma Skaarup, der i to måneder har været udsendt til Moria som medicinsk teamleder, fortæller:

“De har siddet på gaden i timevis i 30 grader uden vand. Der er mange ældre mennesker, der har det rigtig dårligt nu. Der er gravide kvinder. Børn med diarré, som ikke har vand. Deres tilstand forværres, som tiden går.”

Siden onsdag er situationen ikke blevet bedre. Mange er stadig på vejene både dag og nat.

“Situationen er uacceptabel. Det er forfærdeligt, at de her mennesker bliver tvunget til at sove på gaden efter så traumatisk en oplevelse. De fortjener tryghed,” siger Marco Sandrone.

Læger uden Grænser forsøger vedvarende og løbende at få lov til at hjælpe dem, men må ikke komme frem til størstedelen af dem.

Derfor har Læger uden Grænser oprettet en telefonlinje, så flygtninge kan ringe, selvom lægehold ikke kan nærme sig dem. Og Læger uden Grænser er også i gang med at oprettet en mobil enhed, der kan nå frem til de mennesker, der i kaosset er blevet spredt ud over øen.

Kontakt:

Presseansvarlig Signe Dalgas Damgaard tlf.: 41777446 email: sda@copenhagen.msf.org

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/laeger-uden-graenser-behandler-igen-flygtninge-ved-moria?releaseId=13599752

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu