ANNONCE

PRM / Længst ventetid på en byggetilladelse i Faaborg-Midtfyn

24. februar 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Der er stor forskel på, hvor lang tid de fynske kommuner er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Assens er hurtigst, hvorimod Faaborg-Midtfyn og Nyborg har de længste ventetider på Fyn. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Mens Assens Kommune sagsbehandler byggetilladelser på i gennemsnit 19 dage, så tager det i gennemsnit 82 dage i Faaborg-Midtfyn og 74 dage i Nyborg. Også i Svendborg, Kerteminde og på Ærø kræver det en god portion tålmodig at vente på grønt lys til at bygge et nyt hus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden. Her er den gennemsnitlige ventetid på mere end 50 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

– Hverken borgere eller virksomheder kan være tjent med ventetider på mellem to og tre måneder. Selvom der flere steder på Fyn er godt gang i byggeriet, så skal kommunerne kunne følge efterspørgslen. Det er ganske enkelt ikke i orden med så lange ventetider. Jeg vil dog gerne anerkende, at Svendborg siden sidste år har mere end halveret ventetiden, så de er på rette vej, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunen har modtaget alle oplysninger i forhold til byggesagen, og byggesagen dermed er fuldt oplyst. Ventetiden skal derfor vurderes ud fra, at det udelukkende er den tid, som kommunen bruger på at behandle byggesagen. Ifølge Dansk Byggeri Fyn bør den gennemsnitlige ventetid i kommunerne som hovedregel ikke overstige 14 dage.

– Det er der desværre ingen kommuner på Fyn, som kan levere. Med ventetider på mere end to og en halv måned er det ganske enkelt nødvendigt, at kommunerne på Fyn forbedrer deres service på det her område. Assens og Middelfart er dog godt på vej, og de kan med en ekstra indsats hurtigt nå i mål, siger Dan Johansen.

På landsplan er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid det seneste år steget fra i gennemsnit 46 dage til 50 dage. På Fyn er den gennemsnitlige ventetid faldet fra 54 dage til 48 dage.

– Det går heldigvis i den rigtige retning, men en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på Fyn på halvanden måned er desværre ikke noget at prale af. Det kan vi gøre bedre, og det håber jeg, at kommunerne vil prioritere, siger Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 20 12 62 55
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/laengst-ventetid-pa-en-byggetilladelse-i-faaborg-midtfyn?releaseId=13588586

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu