ANNONCE

PRM / Længst ventetid på en byggetilladelse i Hvidovre

24. februar 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne i hovedstadsområdet er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Vallensbæk er hurtigst, hvorimod Hvidovre og Dragør har nogle af de længste ventetider i hele landet. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Mens Vallensbæk Kommune sagsbehandler byggetilladelser på i gennemsnit 5 dage, så tager det i gennemsnit 103 dage i Hvidovre og 92 dage i Dragør. Også i Tårnby, Brøndby, København og Herlev kræver det en god portion tålmodighed at vente på grønt lys til at bygge et nyt hus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden. Her er den gennemsnitlige ventetid henholdsvis 85, 80, 78 og 73 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

– Det er fra den ene yderlighed til den anden. Vallensbæk er Danmarks absolut hurtigste til at sagsbehandle byggetilladelser, mens Hvidovre, Dragør, Tårnby, Brøndby, Greve og København har nogle af Danmarks længste ventetider. Det er godt gået af Vallensbæk, som i flere år har været den hurtigste i hele landet. Desværre har mange af hovedstadskommunerne i flere år ligger i den modsatte ende. Det er helt uacceptabelt, når det i gennemsnit tager tre måneder eller mere at sagsbehandle en byggetilladelse, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunen har modtaget alle oplysninger i forhold til byggesagen, og byggesagen dermed er fuldt oplyst. Ventetiden skal derfor vurderes ud fra, at det udelukkende er den tid, som kommunen bruger på at behandle byggesagen. Ifølge Dansk Byggeri Hovedstaden bør den gennemsnitlige ventetid i kommunerne som hovedregel ikke overstige 14 dage.

– Det er desværre kun i Vallensbæk, at den service findes, og Ballerup er godt på vej. Men ellers tager det i gennemsnit fra 38 dage i Ishøj til over hundrede dage Hvidovre, og det er ganske enkelt ikke rimeligt. Byggeloven er den samme i hele landet, så kommunerne burde kunne klare opgaven på nogenlunde samme tid, siger Mads Raaschou.

I hovedstadsområdet er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle kommuner det seneste år faldet fra 63 dage til 60 dage.

– Heldigvis går det i den rigtige retning, men det ændrer ikke på, at ansøgningerne ligger alt for længe hos kommunerne. Noget af forklaringen er i nogle kommuner, at der bliver bygget rigtig meget, men det er ikke nogen undskyldning, fordi her skal kommunerne være gearet til at klare stigende efterspørgsel, siger Mads Raaschou, formand for dansk Byggeri Hovedstaden.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/laengst-ventetid-pa-en-byggetilladelse-i-hvidovre?releaseId=13588567

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu