ANNONCE

PRM / Længst ventetid på en byggetilladelse i Viborg og Ikast-Brande

24. februar 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Der er stor forskel på, hvor lang tid de midt- og vestjyske kommuner er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Skive er hurtigst, hvorimod Viborg og Ikast-Brande har de længste ventetider i Midt- og Vestjylland. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Mens Skive Kommune sagsbehandler byggetilladelser på i gennemsnit 20 dage, så tager det i gennemsnit 65 og 63 dage i henholdsvis Viborg og Ikast-Brande. Også i Ringkøbing-Skjern, Herning og Holstebro kræver det en god portion tålmodighed at vente på grønt lys til at bygge et nyt hus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden. Her er den gennemsnitlige ventetid mindst 40 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

– Over to måneder for at få klaret papirarbejdet i Viborg og Ikast-Brande er alt for lang tid – uanset om det er en familie, der skal bygge deres drømmehus eller en virksomhed, der skal bygge en ny kontorbygning. Det bør kunne gøres langt hurtigere, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunen har modtaget alle oplysninger i forhold til byggesagen, og byggesagen dermed er fuldt oplyst. Ventetiden skal derfor vurderes ud fra, at det udelukkende er den tid, som kommunen bruger på at behandle byggesagen.

– Når en byggesag er fuldt oplyst, så burde den ikke ligge længere end 14 dage på kommunens bord, inden den borger eller virksomhed, der skal bygge, får et svar. Desværre er der ingen af vores midt- og vestjyske kommuner, der kan levere den service, siger Michael Nielsen.

I Midt- og Vestjylland er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle kommuner det seneste år steget fra 37 dage til 43 dage.

– Jeg håber, at vores midt- og vestjyske kommuner vil gøre noget ved den voksende ventetid, for det er da ærgerligt for både borgere og virksomheder, at ventetiden på at få klaret papirarbejdet bliver længere. Hvis vi skal holde gang i væksten og skabe lokale arbejdspladser, så kan vi ikke lade os bremse af langsommelig sagsbehandling, siger Michael Nielsen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Det er ikke kun i Midt- og Vestjylland, at ventetiden på en byggetilladelse stiger. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle landets 98 kommuner er i løbet af det seneste år steget fra 46 dage til 50 dage.

– Lang ventetid kan have store konsekvenser for fx den familie, som ikke kan komme i gang med at bygge deres nye hus, eller den virksomhed, som står og fx skal bygge en ny lagerhal for at kunne udvide produktionen og følge med efterspørgslen, siger Michael Nielsen, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen, telefon 30 16 30 10
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Gitte B. Vesti, telefon 29 21 77 10
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/laengst-ventetid-pa-en-byggetilladelse-i-viborg-og-ikast-brande?releaseId=13588601

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu