ANNONCE

PRM / Landbrug & Fødevarer udpeger ny direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed

30. juni 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

Morten Boje Hviid bliver ny direktør for erhvervspolitik og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer. Han kommer til Landbrug & Fødevarer fra en stilling som European Government Affairs Director i FMC Agricultural Solutions. Tidligere har han haft ledende stillinger i flere store virksomheder, han har været Public Affairs rådgiver både selvstændigt og i nogle af de største bureauer i Danmark, ligesom han har erfaring som særlig rådgiver for tre ministre.

– Morten har gennem hele sin karriere arbejdet i krydsfeltet mellem politik og erhvervsliv. Vores sektor har et stort behov for at fastholde vores stærke position i samfundet. Derfor er Mortens opgave at medvirke til at realisere vores mål om at skabe en klimaneutral fødevaresektor uden at gå på kompromis med den danske konkurrenceevne, siger formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Morten Boje Hviid indtræder i direktionen i Landbrug & Fødevarer, og han får bl.a. ansvaret for arbejdet med erhvervspolitik, klima, bæredygtighed og EU-spørgsmål.

– Jeg glæder mig både til at byde Morten velkommen som en del af vores direktion og til hans vigtige arbejde for vores erhverv. Vi står overfor nogle store forhandlinger om bl.a. klima, og her er det afgørende at skabe forståelse for, at vi kun kan skabe fremtidens klimaløsninger, hvis vi bevarer de erhvervsmæssige muligheder i Danmark, siger administrerende direktør Anne Lawaetz Arhnung.

Morten Boje Hviid ser også frem til at begynde i sit nye job.

– Det er en kæmpe udfordring og en sjælden mulighed, som jeg ser utroligt meget frem til. Jeg ser den danske fødevaresektor som en grundpille i det danske samfund, og jeg glæder mig til at bidrage til at sikre gode rammevilkår. Mit første job på Slotsholmen var i Landbrugsministeriet som særlig rådgiver for den daværende minister, Henrik Dam Kristensen, og jeg kender landbruget og fødevareerhvervet som troværdige og seriøse aktører i samfundsdebatten, siger Morten Boje Hviid.

Morten Boje Hviid tiltræder sin nye stilling 1. august.

CV for Morten Boje Hviid:

2018- Government Affairs Director, Europe MEA, FMC Agricultural Solutions
2017-2018 Director External Communications & Public Affairs, Copenhagen Airports A/S
2016-2017 Public Affairs rådgiver, Morten Boje & Partners Aps
2014-2015 Head of EU Affairs, British American Tobacco Representation Brussels
2012-2014 Director Corporate & Regulatory Affairs, direktionsmedlem, British American Tobacco Northern Europe & Baltics
2011-2011 Public Affairs Director, Rud Pedersen A/S
2008-2010 Director Corporate & Regulatory Affairs, direktionsmedlem, British American Tobacco Northern Europe
2006-2008 Senior rådgiver, Public Affairs Group A/S
2002-2006 Personlig rådgiver for formanden (Mogens Lykketoft / Helle Thorning-Schmidt), Socialdemokraterne
2001-2001 Særlig rådgiver, Udenrigsministeriet
1998-2000 Senior konsulent Public Relations, Gelmyuden Kiese A/S
1996-1998 Særlig rådgiver, Forsvarsministeriet
1995-1996 Særlig rådgiver, Landbrugs- og Fiskeriministeriet

Kontakt:

For yderligere kommentarer kontakt L&F’s presseafdeling på 3339 4520

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landbrug-fodevarer-udpeger-ny-direktor-for-erhvervspolitik-og-baeredygtighed?releaseId=13596194

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu