ANNONCE

PRM / Landdistrikter bliver diskussionsemne på Næstved Kommunes Facebookside

7. maj 2020 08:21 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan skal landdistrikterne i Næstved Kommune udvikle sig?
Det spørger Landdistriktsudvalget i Næstved Kommune borgerne om på virtuel borgermøde tirsdag 12. maj. Baggrunden er, at kommunen inden for det næste år skal revidere kommuneplanen.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Næstved Kommune inviterer til borgermøde om kommuneplanen og landdistrikterne.

Egentlig var planen, at det skulle være på den velkendte møde-op-måde. Men med den nuværende krise, har kommunen besluttet at forsøge sig med et borgermøde på Facebook, hvor man blandt andet har mulighed for at live-chatte med medlemmerne fra Landdistriktsudvalget undervejs.

– Vi er sat i verden, for at sikre en dialog om emner, som vedrører landdistrikterne. Vi er jo noget udfordret af coronasituationen, så derfor vil vi som noget nyt forsøge os med digital borgerinddragelse. Vi håber, at flere vil se med på Facebook og komme med deres input til, hvad der er vigtigt i landdistrikterne. På den måde har vi et godt grundlag for at arbejde videre med en kommende kommuneplan. Vi har ikke de helt store erfaringer med virtuelle borgermøder, så det her er også en invitation til borgerne om at komme og eksperimentere med os, fortæller en spændt formand for Landdistriktsudvalget, Thor Temte.

Hvad er er en kommuneplan?

De input, som kommer ud af facebookborgermødet, skal bruges som oplæg i en indledende fase af en revidering af kommuneplanen.

En kommuneplan er den samlede plan for arealanvendelsen i en kommune. Det betyder, at den sætter rammer for f.eks. hvor borgere kan bygge og bo, hvor der kan drives erhverv, hvordan naturen skal forvaltes, eller hvor der kan anlægges veje. Kort sagt sætter kommuneplanen de fysiske ramme for det levede liv i alle dele af en kommune. Kommuneplanen udarbejdes for en periode på 12 år, men skal revideres hvert fjerde år.

Deltag på Facebook tirsdag d. 12. maj

Hvis du vil være med til en helt ny og spændende måde at være i dialog med kommunen på, kan du følge med og deltage i debatten på Facebook, som kommer til at foregå tirsdag d. 12. maj kl. 17.30 – 18.30.

En medarbejder fra Center for Plan og Miljø, som arbejder med kommuneplanen til daglig, vil i et kort oplæg tage os igennem, hvad en kommuneplan egentlig er, og hvad kommuneplanlægning kan betyde for udviklingen i landdistrikterne. Dernæst lægges der op til, at I kan komme jeres input og ønsker til kommuneplanen i forhold til landdistrikterne i kommentarsporet.

Kontakt:

Formand for Landdistriktsudvalget, Thor Temte, telefon 25 45 05 63
Centerchef for Center for Politik og Udvikling, Birgitte Gussenhoven Eriksen, telefon 23 31 66 11

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landdistrikter-bliver-diskussionsemne-pa-naestved-kommunes-facebookside?releaseId=13592938

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu