ANNONCE

PRM / Landdistrikter: Finanslov mangler konkrete tiltag for udvikling på landet

31. august 2020 14:11 | Af: Ritzau Info
 

Der mangler konkrete initiativer målrettet landdistrikterne. Sådan lyder Landdistrikternes Fællesråds reaktion på det finanslovsforslag, som blev præsenteret i Finansministeriet mandag.

Pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd

Fra et landdistriktsperspektiv er det ikke et finanslovsforslag, som kommer til at sikre vækst, udvikling og bedre bo- og levemuligheder. Blandt andet lægger regeringen op til at sløjfe bredbåndspuljens 100 millioner kroner, der skal sikre bredbånd i særligt tyndt befolkede områder.

Samtidig mangler finanslovsforslaget konkrete initiativer direkte målrettet landdistrikterne, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

– Set med landdistriktsøjne er det lidt skuffende, det regeringen har præsenteret os for. Der er mange konkrete bud på, hvordan man kan investere i landdistrikterne: Trafikal ligestilling på øerne, flere midler til Landsbypuljen og videreførelse af bredbåndspuljen. Redskaberne er der, man har bare valgt ikke at investere i dem. Og det, synes jeg, er ærgerligt for borgere og virksomheder i landdistrikterne, siger han.

Men der er også lyspunkter i forslaget, blandt andet nævner landdistriktsformanden forøgelsen af Landdistriktspuljen med 4 millioner kroner i 2021 til lokale og frivillige aktører. Desuden lægger regeringen op til at afsætte 9,6 millioner kroner årligt fra 2021-2024, der skal kompensere lokalsamfund med mange vindmøller i nærområder.

– Det er meget positivt at investere flere midler i Landdistriktspuljen, som i den grad bidrager til at skabe udvikling i landdistrikterne. Samtidig er det gode takter fra regeringens side at tage højde for lokalsamfund, der tager en for holdet ved at lægge nabojord til hele landets nye grønne energikilder, udtaler Steffen Damsgaard.

Regeringens finanslovsforslag blev præsenteret mandag kl. 12.00 i Finansministeriet og kan læses her.

Kontakt:

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landdistrikter-finanslov-mangler-konkrete-tiltag-for-udvikling-pa-landet?releaseId=13598963

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu