ANNONCE

PRM / Landdistrikter: Stærkt frikommune-forslag fra regeringen

6. oktober 2020 16:59 | Af: Ritzau Info
 

Syv danske kommuner skal have fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet. Sådan lyder forslaget fra statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes tale under Folketingets åbning.

Pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd

– Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord. Sådan lød bemærkningen fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun under sin tale til Folketingets åbning lancerede et nyt forslag: Syv danske kommuner får fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet, hvormed alle regler som minimumstimetal, elevplaner, klasselofter og nationale test kan sløjfes.

Og det er et rigtig spændende forslag, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

– Efter årtier med centralisering og stigende bureaukrati er det et spændende og forfriskende forslag at sætte en række kommuner helt fri fra det gældende regel- og lovværk. Der har været frikommuneforsøg tidligere, men vi har en forventning om, at frihedsgraden er større end tidligere forsøg. Fem ud af de syv kommuner er medlem af Landdistrikternes Fællesråd, og jeg kan kun forestille mig, at de kommer til at inddrage de udfordringer, landdistrikterne møder på alle de tre udvalgte velfærdsområder, siger han.

Alligevel savner formanden for Landdistrikternes Fællesråd, at forslaget rykker endnu tættere ind i det helt lokale niveau.

– Idéen om at sætte et helt politikområde fri er noget, der også kunne give mening på det helt nære landsbyniveau. Det er her, der for alvor er brug for at bringe nærheden tilbage, så alle danskere i hele Danmark oplever, at sammenhængkraften bliver styrket, ikke svækket, i årene, der kommer. Et andet politikområde, som det kunne give rigtig god mening at sætte fri, er planområdet.

De syv kommuner, som indgår i regeringens forslag, er Helsingør, Rebild, Viborg, Middelfart, Holbæk, Langeland og Esbjerg kommuner.

Kontakt:

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landdistrikter-staerkt-frikommune-forslag-fra-regeringen?releaseId=13601412

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu