ANNONCE

PRM / Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse

4. februar 2020 14:24 | Af: Ritzau Info
 

Der er kendte ansigter på nye pladser, efter bestyrelsen for Landdistrikternes Fællesråd mandag konstituerede sig selv på ny.

Pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd

Det første bestyrelsesmøde i det nye år blev hos Landdistrikternes Fællesråd brugt på at fordele udvalgspladser og vælge en ny næstformand, da afgående næstformand Grethe Saabye tiltrådte som sekretariatschef i fællesrådet pr. 1. januar.

Fra og med i dag og frem til fællesrådets årsmøde den 30. april hedder Landdistrikternes Fællesråds næstformand dermed Anders K. Brandt. Han er opstillet af Sønderborg Landsbyforum og blev valgt ind i bestyrelsen ved årsmødet i 2018.

Landdistrikternes Fællesråds formand, Steffen Damsgaard, glæder sig til samarbejdet i den nye konstellation.

– Jeg er glad for, at bestyrelsens formandskab nu er konstitueret på ny og glæder mig til at samarbejde med Anders om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark. Vores samlede bestyrelse afspejler den bredde i vores medlemsskare, der er et stort aktiv og giver os en slagkraftig stemme på Christiansborg såvel som i resten af landet, udtaler Steffen Damsgaard.

Anders K. Brandt er tidligere formand for byrådets udvalg for landdistrikter i Sønderborg Kommune, hvor han også selv bor i en af kommunens landsbyer.

– Jeg er meget beæret over at tiltræde som næstformand i Landdistrikternes Fællesråd. Jeg har præsenteret en række punkter, som kan styrke de almindelige og små landsbyer i Danmark og som kan sætte de stærke kræfter i spil, der findes ude i landsbyerne, udtaler Anders K. Brandt.

Derudover er Charlotte Roest, kommunalbestyrelsesmedlem i Næstved Kommune, tiltrådt som kommunernes repræsentant i bestyrelsen.

Udover valget af næstformand fordelte bestyrelsen udvalgsposter på sit første møde i det nye år. Dermed er Steffen Damsgaard og Grethe Saabye fremover fællesrådets repræsentanter i Collective Impact under Realdania. Pladsen i Dansk Erhvervs Udvalg for Turisme og Oplevelsesøkonomi overtages af John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. Mens Marcel Meijer, borgmester i Samsø Kommune, bliver medlem af Overvågningsudvalget for Regional- og socialfonden.

Anders K. Brandt (opstillet af Sønderborg Landsbyforum)

Anders K. Brandt blev valgt ind i bestyrelsen ved årsmødet 2018. Han er født 27. august 1952. Anders K. Brandt er tidligere formand for byrådets udvalg for landdistrikter i Sønderborg Kommune og bor i en af kommunens landsbyer. Som tidligere byrådsmedlem i Sønderborg Kommune har Anders K. Brandt arbejdet særligt med teknik- og miljø samt børne- og uddannelsespolitik. Han er uddannet lærer fra Ribe Statsseminarium, men er i dag pensioneret. I løbet af sit arbejdsliv har Anders K. Brandt blandt andet undervist og boet i Tanzania.

Kontakt:

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landdistrikternes-faellesrad-konstituerer-bestyrelse?releaseId=13587531

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu