ANNONCE

PRM / Landsdækkende cafékæde dropper turbokylling

13. juli 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Succesrig cafékæde investerer i dyrevelfærd og udfaser kontroversiel kylling. Dyreværnsorganisation roser beslutningen og peger på et systemskifte i restaurationsbranchen.

Pressemeddelelse fra Anima

Fremover vil det være fortid med turbokylling på tallerkenen i Vivaldi. Den succesrige cafékæde, der åbnede sin første café tilbage i 1999, og i dag har 19 caféer landet over, har nemlig valgt at fjerne den omdiskuterede kylling fra menuen. Samtidig sætter kæden krav om bedre plads og naturligt lys til kyllingerne.

Vivaldi har valgt at tilslutte sig den internationalt anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). Det sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021 og dermed farvel til hurtigtvoksende kyllinger. Ved udgangen af 2022 skal kyllingerne have 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning, hvilket blandt andet garanterer mere plads.

Systemskifte i restaurationsbranchen
Skiftet væk fra den kontroversielle turbokylling sker i kølvandet på, at flere større kæder har valgt at skifte kurs på kyllingefronten. I løbet af 2020 har kæder som 7-Eleven, Halifax og Espresso House fremlagt planer for udfasning af den kritiserede, hurtigtvoksende kylling. Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima, mener, at det er tegn på nye tider i café- og restaurationsbranchen:

“Der er kommet tilstrækkelig med information frem om turbokyllingen til, at vi nu ser mange store spillere rykke på sig. Det beretter om et decideret systemskifte i den danske restaurationsbranche, hvor kyllingernes velfærd prioriteres. Vivaldi skal have ros for at være en del af denne bevægelse,” siger Thorbjørn Schiønning og tilføjer: “Når en kæde af Vivaldis størrelse træffer sådan en beslutning, vil det typisk have indflydelse på 100-200 tusinde kyllinger om året.”

Turbokylling er et andet navn for hurtigtvoksende kylling, hvor den mest brugte i Danmark er Ross 308. Den vokser fra 50 g til lidt over to kg på 35 dage. Den hurtige vækst giver stærkt øget risiko for gangproblemer, besværet vejrtræknings og organfejl.

Baggrund

Vivaldis plan:

– 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021.

– 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning ved udgangen af 2022.

Kontakt:

Kommunikationschef Thorbjørn Schiønning tlf.: 40 87 94 96 email: ts@anima.dk

Direktør Joh Vinding tlf.: 61 71 07 38 email: jv@anima.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/landsdaekkende-cafekaede-dropper-turbokylling?releaseId=13596831

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu