PRM / Legatuddeling i balletten

16. april 2018 10:14 | Af: Ritzau Info
 

Efter urpremieren på “Spar dame” uddelte Annie Detlefs og balletmester Nikolaj Hübbe lørdag aften “Annie og Otto Johs. Detlefs’ Balletpris” til tre dansere. Den prestigefyldte udvekslingspris gik i år til Alba Nadal og Tobias Praetorius. Samuel Rees fik legatet for “Den gode kollega”.

Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

Udvekslingsaftaler for balletdansere fra Den Kongelige Ballet med dansere fra andre verdensanerkendte balletkompagnier er et markant løft til udviklingen af kompagniets dansere og dermed kompagniet. Udvekslinger er uhyre givtige og vigtige i en hver dansers karriereforløb. Det, at blive kastet ud i nye udfordringer og blive set på af nye øjne, opleve et anderledes repertoire og møde kollegaer fra andre arbejdskulturer, er alfa omega i enhver kunstners løbebane for ikke at stagnere og blive fastlåst i det vante og gængse.

Udvekslingerne finder sted mellem Den Kongelige Ballet og andre store internationale balletkompagnier, eksempelvis American Ballet Theatre, English National Ballet, National Ballet of Canada, Kungliga Operan og Den Norske National Ballet.

Aftalerne kan både favne etablerede stjernedansere i balletten og unge og spirende talenter. I år går prisen til korpsdanserne Alba Nadal og Tobias Praetorius.

Legatet udpeger også hvert år en danser, som har ydet en ekstra indsats for kompagniet. Det kan være den gode kollega, den der altid tager den ekstra tørn eller den, som sikrer det gode arbejdsmiljø. Det går i år til korpsdanser Samuel Rees.

Annie og Otto Johs. Detlefs’ Balletpris uddeles for femte år i træk. Sidste år gik prisen til Benita Bünger og Stephanie Chen Gundorph, der tog på udveksling på henholdsvis Ballet Chicago og Kungliga Operan i Stockholm. I år modtager Alba Nadal og Tobias Praetorius altså det prestigefyldte legat.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/legatuddeling-i-balletten?releaseId=12652286

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu